Plenković s ministrima danas na Danu županije u Sl. Brodu i Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas na obilježavanju Dana Brodsko-posavske županije i na 8. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.04.2019
Plenković s ministrima danas na Danu županije u Sl. Brodu i Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški
 Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije, u utorak, 16. travnja 2019. godine, u 10.00 sati, u Glazbenoj školi Slavonski Brod (Vukovarska 1).

Po dolasku u Slavonski Brod, predsjednik Vlade položit će vijenac ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u 9.45 sati  (Trg Stjepana Miletića). 

Uz predsjednika Vlade bit će ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ministar turizma Gari Cappelli. 

U 12.00 sati predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će 8. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u svečanoj dvorani "Kruna" (Ulica Alojzija Stepinca 11). 

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru "Projekta Slavonija, Baranja i Srijem", kojim je osigurano 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru i Pakracu. 

Po završetku 8. sjednice za Slavoniju, Baranju i Srijem, u 14.30 sati, bit će potpisani i uručeni ugovori za područje Slavonije, Baranje i Srijema. 

Uz predsjednika Vlade bit će ministrica regionalnoga razvoja i fondova i Europske unije i glavna koordinatorica Savjeta Gabrijela Žalac, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Milan Kujundžić i  ministar turizma Gari Cappelli te ostali članovi Savjeta. 

 

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"