Plasman kogereracijskih sustava na domaće i inozemno tržište

Ugovorom koj su krajem prosinca potpisali Đuro Đaković Grupa i HEP definirana je poslovno tehnička suradnja na proizvodnji i plasmanu kogeneracijskih sustava koji koriste obnovljive izvore energije.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 20.12.2012


Kogeneracijski sustav „Đure Đakovića“ nakon testiranja i inicijalnih konatakata s investitorima se pokazao vrlo kvalitetno rješenje na visoko specijaliziranom tržištu. Razvijanjem vlastitog kogeneracijskog sustava „Đaković“ je ozbiljno zakoračio u industriju obnovljivih izvora energije.

„HEP značajno ulaže u korištenje obnovljivih izvora energie i projekte povećanja energetske učinkovitosti, a jedinstveni proizvod „Đure Đakovića“ vidimo kao korisno rješenje za mnoga poduzeća i velike zgrade“, rekao je prilikom potpisa ugovora predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević. Predsjednik Uprave „Đakovića“ Vladimir Kovačević je istaknuo da su interes za kogeneracijski sustav iskazali investitori s raznih tržišta, a najdalje se u pregovorima otišlo s talijanskim investitorima. „Strateška pomoć HEP-a bit će nam od iznimne važnosti pri plasmanu proizvoda na domaćem tržištu, ali i prilikom izvoza proizvoda na kojeg smo ponosni i smatramo da predstavlja budućnost opskrbe energijom i budući smjer razvoja poslovanja Grupe“, rekao je Kovačević.

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku i Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

1. prosinca - Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja