Plasman kogereracijskih sustava na domaće i inozemno tržište

Ugovorom koj su krajem prosinca potpisali Đuro Đaković Grupa i HEP definirana je poslovno tehnička suradnja na proizvodnji i plasmanu kogeneracijskih sustava koji koriste obnovljive izvore energije.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 20.12.2012


Kogeneracijski sustav „Đure Đakovića“ nakon testiranja i inicijalnih konatakata s investitorima se pokazao vrlo kvalitetno rješenje na visoko specijaliziranom tržištu. Razvijanjem vlastitog kogeneracijskog sustava „Đaković“ je ozbiljno zakoračio u industriju obnovljivih izvora energije.

„HEP značajno ulaže u korištenje obnovljivih izvora energie i projekte povećanja energetske učinkovitosti, a jedinstveni proizvod „Đure Đakovića“ vidimo kao korisno rješenje za mnoga poduzeća i velike zgrade“, rekao je prilikom potpisa ugovora predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević. Predsjednik Uprave „Đakovića“ Vladimir Kovačević je istaknuo da su interes za kogeneracijski sustav iskazali investitori s raznih tržišta, a najdalje se u pregovorima otišlo s talijanskim investitorima. „Strateška pomoć HEP-a bit će nam od iznimne važnosti pri plasmanu proizvoda na domaćem tržištu, ali i prilikom izvoza proizvoda na kojeg smo ponosni i smatramo da predstavlja budućnost opskrbe energijom i budući smjer razvoja poslovanja Grupe“, rekao je Kovačević.

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku i Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Predstavnici županijskih savjeta mladih kod predsjednika Milanovića

Policija kod 26-godišnjaka pronašla 77 grama marihuane

Ukrala bankovnu karticu pa lažno prijavila da je i njoj ukradena

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske