Pismo nadbiskupa Hranića uz obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 15. studenoga 2020. smjernice i poziv svim svećenicima, Bogu posvećenim osobama i vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije uz obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.11.2020
Pismo nadbiskupa Hranića uz obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara


 Pismo prenosimo u cijelosti:

Draga braćo i sestre,

ove godine zbog preventivnih mjera s obzirom na opasnost od zaraze korona virusom nije moguće na uobičajeni način organizirati nadbiskupijsko spomen-hodočašće u Vukovar 18. studenoga. No, to ne znači da ne možemo na dostojan način obilježiti taj Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Hrvatskoga Podunavlja.

Ovime Vas sve molim i pozivam da svi mi i svaka naša župna zajednica Dan sjećanja obilježimo u skladu sa smjernicama hrvatskih biskupa što ih je u svom prigodnom pismu donio mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

Vas braćo svećenici pozivam da u redovitim euharistijskim slavljima u svojoj župi toga dana uzmete liturgijski obrazac mise na čast otajstva Križa i muke Gospodnje (RM, str. 549-550, usp. str. 751) te liturgijsko ruho crvene boje. Molim Vas da podsjetite svoje suradnike kako ne bi propustili prigodno zvoniti svim zvonima u 18.00 sati.

Jednako tako sve Vas, dragi vjernici, molim se sa zvukom zvona u 18.00 sati obiteljski ili osobno ujedinite u molitvi za sve stradalnike domovinskog rata te za pomirenje i zajedništvo svih žitelja naše Domovine.

Sve Vas potičem da, ukoliko možete, toga dana sudjelujete na euharistijskom slavlju u svojoj župi.

Ukoliko želite, na HTV ćete moći pratiti i direktan prijenos euharistijskog slavlja s Memorijalnog groblja Dubrava u Vukovaru, kojim će predsjedati kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski. 

Zazivajući na sve obilje Božjega blagoslova i majčinsku zaštitu Blažene Djevice Marije Kraljice mučenika.

Đuro Hranić

nadbiskup metropolit

 

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet