Pismo javnosti (to je danas moderno)

"Dragi naši teoretičari slučajnih događaja,

Autor: Danijel Ambrozić | Datum objave: 01.11.2013


obavještavam vas da ste se uzalud smijali ovih godina, ostavljajući nama dojam da i mi sve radimo uzalud. Smijali ste nam se i posprdno nas nazivali teoretičarima zavjere, a mi znamo, čak i kroz vaša direktna priznanja, da niti minute svog vremena niste posvećivali temama na koje smo mi trošili mjesece, čak i godine. Neki od nas imali su reakciju, provjeru pa promjenu mišljenja po potrebi. Vi ste imali samo reakcije. Znamo kakve su bile.

Kada biste danas provjerili neke od nama dragih i manje dragih materijala koji su napisani i snimljeni u zadnjih 10 godina, a bili distribuirani putem interneta, vidjeli biste da se barem 80% svega - ostvarilo.

Ono što niste znali, a što su mnogi civili blogeri poput Duha Vremena i njemu sličnih ne tako davno jako dobro zaključili, jest to da vas većina „zavjeraških“ otkrića nagoni na korak dalje i to neminovno dovodi do točke da radite na sebi, sad uspješno ili neuspješno - ovisi o volji pojedinca koji želi znati o svijetu, sebi i vama - te da želite znati još više, iako jača istina jače boli.

Jedan je put direktno ulijetanje u metode samootkrivanja poput meditacije itd. A jedan od načina, tako se ispostavilo - može biti i ovaj - da prethodno drečite naokolo o nečemu što gotovo nikog ne zanima, a što ostavlja posljedice na svima nama, da biste poslije osjetili potrebu da postanete svjetlija točka Svemira.

Neki traže svoju šansu, neki koriste intuiciju i svoja osjetila. Danas se čini da su to samo - neki. U ime njih i u vlastito ime - hvala vam na nerazumijevanju, hvala vam na glasanjima za stranke, za podržavanje sumnjivih udruga, hvala vam što vam riječ svećenika znači više nego vlastiti unutarnji glas. Jer to nas sve skupa, iako imamo psiholoških kriza i posustajanja u sveopćem ludilu i glupilu, tjera da idemo dalje, nekad čak i zbog inata.

Možda je istraživanje danas već prakse zavjere naoko jalov posao (u to nas vi, ali i neki naši kolege uvjeravate) i možda je glupo baviti se površnim stvarima poput razmišljanja o svrsi politike, novca i svega općeprihvaćenog jer svi znamo da život ima mnogo dublji smisao, možda je glupo samo talasati površinu stvarnosti s kojom se naši zajednički manipulatori na štetu svih nas igraju, ali to ipak neminovno dovodi do želje za duhovnim rastom pojedinca, samo je pitanje hoće li on to prepoznati te ako prepozna - hoće li krenuti tim putem ili nastaviti čupati kosu, pjevati mantre đavlu ili služiti crne mise, raditi sve ono što vi mislite da mi radimo doma kada o nečemu očitom vrištimo.

Nastavite li slušati, kao većina vrlih Hrvata, glas mafijaške Crkve, stranaka i glas naroda koji nema niti blagog pojma o svijetu oko sebe te tako živi desetljećima dok ne umre, ne računajte da će vam itko od njih reći da je dobro da radite na sebi, samo će htjeti vaš rad na njima samima. A kako to svi skupa činimo tako dobro i predano, znači da tu energiju možemo usmjeriti i ka svojoj nutrini, a ne samo ka vanjskim faktorima. Zato ovo i pišem, kao opomenu sebi, ali i drugima.

Možda bi nakon takvog kolektivnog čina nestali svi oni uzroci u strukturi države koje kreiramo i poslije hranimo, da bi se na njih žalili.

Osobno se nikada nisam žalio na vlast, pričao viceve o političarima ili ih smatrao nesposobnima. Oni su sposobni, a zašto takav dojam ne ostavljaju - to smo vam tisuću puta rekli u svojim materijalima koje niste htjeli niti pogledati, ali ste ih zato odmah odbacili uz osuđivanje i podsmijeh.

Vas nema ni na kakvim prosvjedima jer niste čuli za njih ili zato što samo mislite da imate većih briga, a zapravo vas boli briga, a mene nema na prosvjedima jer ne želim da se na opće stanje u državi žalim onima koje sam kreirao, za koje sam glasao i koje podržavam u njihovoj ulozi odobrenoj od nas, a to je ta da uzrokuju patnje i probleme narodu.

Planiram početi „žaliti se sam sebi“ pa pokušati nešto od toga i napraviti. Hoćete li mi pomoći u tome jer ja želim i vama pomoći, unatoč tome što na tom putu činim greške i ponekad hranim bolesni ego (teško je protiv sebe, odnosno potpune krive iluzije o sebi kao biću) ili ćemo nastaviti s režanjem, razbijanjem glava, ćiriličnih ploča ili atoma, a znamo da taj atom nije čvrsta tvar, već čista iskonska energija? Ili je atom loptica od plastike, a Zemlja ravna ploča?

Vaš građanin i teoretičar zavjere - Danijel.

Zadnje vijesti

Copernicus: Pomoć alergičarima kako počinje sezona peludi

"Ograničite slavlja svete Krizme i Prve pričesti na najužu obitelj i kumove!"

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"