"Pijane naočale" prvi put u kontroli vozača

Prometna policija PU brodsko-posavske će u dane vikenda provesti još jednu u nizu preventivno-represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 05.04.2013
Akcija će trajati od 22 sata do 5 sati ujutro, ali za razliku od dosadašnjih ova će akcija imati i edukativno obilježje jer će vozači po prvi puta imati priliku isprobati kako funkcioniraju tzv.pijane naočale koje simuliraju stanje alkoholiziranosti iznad 1,00 promila a potom i iznad 2,00 promila alkohola u krvi vozača.

Funkciju "pijanih naočala" moći će na nekom od punktova u gradu Brodu isprobati i provjeriti vozači kod kojih alkotest ne pokaže ni "mrvicu" alkoholiziranosti, i to tako da će stavljanjem na oči naočale simulirati i "sugerirati" trijeznom vozaču kao da je pijan, pa će tako spoznati kako se ponaša pijani vozač koji u organizmu ima više od jednog promila!

-Cilj toga dijela akcije je zorno ukazati vozačima, posebno mlađe dobi, na opasnosti i štetne posljedice konzumiranja alkohola i vožnje u stanju pijanstva. Isprobavanjem "pijanih naočala", primjerice, prilikom stavljanja ključa u bravu automobila ili hodanja po ravnoj crti vozači će se i osobno moći uvjeriti kako i koliko alkohol umanjuje vozačke sposobnosti odnosno kako zapravo pijani vozač vidi situaciju oko sebe, a zbog takva nerealne slike prometne nesreće i s najtežim posljedicama nažalost nisu rijetke-kaže najavljujući akciju edukativno-preventivne uporabe "pijanih naočala" Antun Jakobović, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji