Petar Bašić izabran za predsjednika Županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti

U petak, 6. prosinca u Slavonskom Brodu, u Domu HVIDRE, održana je osnivačka skupština 365 BM Stranke rada i solidarnosti.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 07.12.2019
Petar Bašić izabran za predsjednika Županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti


 Poput Zagreba, Osijeka, Rijeke i drugih središta na području Hrvatske, i Brodsko-posavska županija "dobila" je na konstituirajućoj sjednici u petak navečer u Domu na Plavom Polju u Slavonskom Brodu "svoj" županijski organizacijski ustroj Stranke rada i solidarnosti 365.

-Naša stranka je na određeni način glavna stranka u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, ali sve smo prisutniji i izvan Zagreba, i na državnoj razini, aktivno djelujemo na području cijele Hrvatske, skoro u svim županijama. Na području ove, brodsko-posavske, županije želimo biti prisutni i zbog provedbe programa koji se odnosi na poticanje svih mjera koje se odnose na demografski razvoj i demografski oporavak, ali nam je jednako isto važan cilj poticati sve grane poljoprivrede koje imaju prosperitetnu mogućnost u županiji. Poljoprivreda, tzv.zelena ekonomija, nešto je na temelju čega Hrvatska sigurno može imati ne samo bolji status već je to velika prilika za izvoz, osim što, naravno, poljoprivredni proizvodi ovog kraja Hrvatske moraju daleko više biti, u značajnijoj mjeri, korišteni u školama, vrtićima, bolnicama i drugim ustanovama. Želimo da takva orijentacija naše stranke donese rezultate, vjerujemo da hoće-rekla je potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti dr.Ana Stavljenić-Rukavina, uz koju je osnivačkoj skupštini u Slavonskom Brodu nazočio i glavni tajnik stranke Dalibor Bastalec.

Za predsjednika županijske organizacija Stranke rada i solidarnosti izabran je Petar Bašić iz Slavonskog Broda, osim njega u predsjedništvu županijske organizacije ove stranke je još 17 članova, predstavnika iz svih dijelova brodsko-posavske županije. - Želimo, uz ostalo, provesti program Revolucija pravednosti, da najsiromašniji slojevi stanovništva u našoj županiji, poput Zagreba, imaju standard izjednačen s državnim prosjekom. Ako grad Zagreb može riješiti takve probleme, a to je četvrtina ukupnog stanovništa Hrvatske, onda je to moguće i na sveukupnoj državnoj razini, dakle i ovdje u našoj županiji. Ova stranka dovoljno je utjecajna da tako nešto i ostvari-kazao je za Brodportal Petar Bašić.
 

Zadnje vijesti

Održana šesta Mićina ajvarijada

Danas utakmice 5. kola u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega

Jedna osoba preminula, sedam novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“