Pero Ćosić: Suradnja s medijima bila je prijateljska i vrlo korektna

Hrvatska demokratska zajednica grada Slavonskoga Broda i županije brodsko-posavske priredila je u četvrtak tradicionalni božićno novogodišnji domjenak za novinare i predstavnike medija koji djeluju na području grada Slavonskoga Broda i Brodsko-posavske županije.

Autor: BG / BrodPortal | Datum objave: 29.12.2016
Pero Ćosić: Suradnja s medijima bila je prijateljska i vrlo korektna


 Novinarima se prigodno obratio i zahvalio na vrlo korektnoj i prijateljskoj suradnji u 2016.godini Pero Ćosić, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Brodsko-posavske županije i zastupnik u hrvatskome Saboru, te tom prilikom ukratko podsjetio na najvažnija događanja na političkoj sceni u Hrvatskoj.

Ćosić je osobito istaknuo veliki uspjeh Hrvatske demokratske zajednice na izvanrednim parlamentarnim izborima.

-Na tim izborima HDZ je osvojio većinu glasova hrvatskih građana i ponovno preuzeo odgovornu dužnost obnašanja državne vlasti u Republici Hrvatskoj. Sa tim u vezi mogu reći da smo kao stranka u našoj V. izbornoj jedinici ostvarili povijesni izborni uspjeh s ukupno čak osam osvojenih saborskih mandata, bila je velika šansa da osvojimo i deveti, ali i ovo je  više nego izvanredan izborni rezultat. Slijedom tih rezultata u državnom parlamentu našu brodsko-posavsku županiju zastupaju tri naša zastupnika, Ljubica Maksimčuk, Marko Šimić i ja. Osim nas u Saboru, u izvršnoj vlasti na razini države imamo i jednog ministra, našeg Brođanina Zdravka Marića, tu su i dva državna tajnika, Damir Agičić i Dunja Magaš, a od ranije i još dva pomoćnika u ministarstvima, Dragan Jelić i Igor Čižmek. Bit će na odgovornim državnim funkcijama zasigurno još naših ljudi jer proces imenovanja još nije završen u svim segmentima državnih institucija-naglasio je, među ostalim, u svome obraćanju nazočnim novinarima predsjednik županijske organizacije HDZ-a brodsko-posavske županije Pero Ćosić.

Dodao je da će nova 2017. zasigurno rezultirati novim uspjesima u svim segmentima društva.

Na upit BrodPortalova novinara o očekivanjima i pripremama za nove lokalne izbore iduće godine Pero Ćosić je kazao da u HDZ-u već intenzivno rade na pripremama za kampanju za predstojeće lokalne izbore, te da će se konkretnije zadaće znati već u mjesecu veljači kada se budu održali radni predizborni sastanci na razini gradske i županijske organizacije HDZ-a. Nije precizirao tko bi mogao biti kandidat HDZ-a za gradonačelničko mjesto u Slavonskom Brodu, ali je dodao da će se navrijeme donijeti odluka o kandidatu koji bi mogao polučiti očekivani uspjeh.

Zadnje vijesti

Na Gradskim bazenima održan 1. Homer kup

Vanesa Tot i Darko Erceg u reprezentaciji RH

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

VIJESTI

Održan 1. Sajam obrtničkih zanimanja

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

FOTO GALERIJA

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru automobila i motora u Gupčevoj

Na natjecanju Lash Challenge Croatia najbolji u ugradnji trepavica

Brodski ronioci 'otkrili' Maltu, ronjenje u sredozemnom moru ih zadivilo