Pero Ćosić: Suradnja s medijima bila je prijateljska i vrlo korektna

Hrvatska demokratska zajednica grada Slavonskoga Broda i županije brodsko-posavske priredila je u četvrtak tradicionalni božićno novogodišnji domjenak za novinare i predstavnike medija koji djeluju na području grada Slavonskoga Broda i Brodsko-posavske županije.

Autor: BG / BrodPortal | Datum objave: 29.12.2016
Pero Ćosić: Suradnja s medijima bila je prijateljska i vrlo korektna


 Novinarima se prigodno obratio i zahvalio na vrlo korektnoj i prijateljskoj suradnji u 2016.godini Pero Ćosić, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Brodsko-posavske županije i zastupnik u hrvatskome Saboru, te tom prilikom ukratko podsjetio na najvažnija događanja na političkoj sceni u Hrvatskoj.

Ćosić je osobito istaknuo veliki uspjeh Hrvatske demokratske zajednice na izvanrednim parlamentarnim izborima.

-Na tim izborima HDZ je osvojio većinu glasova hrvatskih građana i ponovno preuzeo odgovornu dužnost obnašanja državne vlasti u Republici Hrvatskoj. Sa tim u vezi mogu reći da smo kao stranka u našoj V. izbornoj jedinici ostvarili povijesni izborni uspjeh s ukupno čak osam osvojenih saborskih mandata, bila je velika šansa da osvojimo i deveti, ali i ovo je  više nego izvanredan izborni rezultat. Slijedom tih rezultata u državnom parlamentu našu brodsko-posavsku županiju zastupaju tri naša zastupnika, Ljubica Maksimčuk, Marko Šimić i ja. Osim nas u Saboru, u izvršnoj vlasti na razini države imamo i jednog ministra, našeg Brođanina Zdravka Marića, tu su i dva državna tajnika, Damir Agičić i Dunja Magaš, a od ranije i još dva pomoćnika u ministarstvima, Dragan Jelić i Igor Čižmek. Bit će na odgovornim državnim funkcijama zasigurno još naših ljudi jer proces imenovanja još nije završen u svim segmentima državnih institucija-naglasio je, među ostalim, u svome obraćanju nazočnim novinarima predsjednik županijske organizacije HDZ-a brodsko-posavske županije Pero Ćosić.

Dodao je da će nova 2017. zasigurno rezultirati novim uspjesima u svim segmentima društva.

Na upit BrodPortalova novinara o očekivanjima i pripremama za nove lokalne izbore iduće godine Pero Ćosić je kazao da u HDZ-u već intenzivno rade na pripremama za kampanju za predstojeće lokalne izbore, te da će se konkretnije zadaće znati već u mjesecu veljači kada se budu održali radni predizborni sastanci na razini gradske i županijske organizacije HDZ-a. Nije precizirao tko bi mogao biti kandidat HDZ-a za gradonačelničko mjesto u Slavonskom Brodu, ali je dodao da će se navrijeme donijeti odluka o kandidatu koji bi mogao polučiti očekivani uspjeh.

Zadnje vijesti

"Na hladnom betonu" - Željko Pervan ponovo u Brodu

Danko Relić je bolja strana Hrvatske

Druga nedjelja korizme

FOTO GALERIJA

Mia Čorak Slavenska ponovo okupila sva četiri nacionalna baletna centra

Najbolji županijski sportaši Tot, Novaković, KKK Olimpik i ŽOK Nova Gradiška

Jandroković: ovo je najjača HDZ-ova organizacija i vrijeme je da HDZ ponovno ima i gradonačelnika Slavonskog Broda!

HKUU “Trenk“ Nova Gradiška - kvalitetnim aktivnostima kroz 2018. godinu

Novi uspjesi natjecatelja Športskog plesnog kluba Top dance