PBZ otvara softverski razvojni centar, posao u Brodu sa zagrebačkom plaćom

Privredna banka Zagreb otvara softverski razvojni centar u Slavonskom Brodu u kojem se razvijaju rješenja za više banaka unutar jedne od najvećih europskih grupacija Intesa Sanpaolo.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 14.12.2017
PBZ otvara softverski razvojni centar, posao u Brodu sa zagrebačkom plaćom


 Rezultat rada je softver koji se trenutno koristi u bankama u Hrvatskoj, Egiptu, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Albaniji, Rusiji i drugima. Tako je sinoć na Strojarskom fakultetu održano predavanje za studente završnih godina, ali i drugih zainteresiranih na kojem su mogli  saznati sve detalje zapošljavanja i poslušati nekoliko zanimljivih tehničkih predavanja koja će vam približiti vrhunske tehnologije korištene na projektu DigiCal.

"U Slavonski Brod došli smo u potragu za inženjerskim kadrovima, prije svega da im se predstavio, da kažemo tko smo, što radimo i gdje sve radimo. Želimo pokazati inženjerima u Slavonskom Brodu da imaju mogućnost raditi u jednom modernom, vrlo inovativnom razvojnom timu koji radi softverska rješenja za 11 zemalja. To im je prilika da nauče najnovije tehnologije koje se koriste u bankarstvu", rekao nam je Draženko Kopljar, član Uprave Privredne banke Zagreb, zadužen za informacijske tehnologije i bankarske operacije te dodao da je ovo "brodski posao sa zagrebačkim plaćama".

Uz Kopljara, inače Brođanina koji već 20 godina živi i radi u Zagrebu, a koji je održao predavanje o tome kako je PBZ postao razvojni centar cijele Intesa Sanpaolo grupacije i zašto treba upravo mlade brodske stručnjake u razvojnom centru smještenom u njihovu gradu, Zvonimir Križ govorio je o DigiCal projektu - tehnološkom čudovištu za najbolje bankarsko iskustvo, Inga Cigoj o Elasticsearch-u odnosno pretraživanju podataka brzinom svjetlosti, Nikica Marić o strojnom učenju u financijskoj industriji, a Nina Lučanin predstavila je  kako postati dio te grupe PBZ-a.

U Slavonskom Brodu PBZ traži dvije vrste inžinjera, razvojne programere i softverske arhitekte. 

"Razlog tomu je što takav tip rada možemo organizirati i na daljinu u izdvojenim razvojnim centrima. Očekujem da će danas zadovoljavajući broj kadrova uvidjeti da je njihova budućnost u PBZ-u te da će i nas uspjeti uvjeriti u to", dodao je Kopljar.

Zadovoljstvo ovim predstavljanjem kao i mogućnostima zapošljavanja izrazio i dekan Strojarskog fakulteta Ivan Samardžić.

"Izuzetno mi je drago da je došla ova inicijativa PBZ-a te da se pruža mogućnost zapošljavanja 15 ljudi, kako mladih tako i onih starijih jer današnja prezentacija ne odnosi se samo na naše studente nego i sve koji imaju određene vještine ili sklonosti ovom sektoru kako bi prošli dodatnu izobrazbu u Zagrebu, a posao u Slavonskom Brodu", rekao je dekan Samardžić dodavši da na ovaj način se stvara podloga za ostanak mladih u gradu.

Predavanje je okupilo veći broj zainteresiranih Brođana, među njima je i Josip Putnik, student proizvodnog strojarstva na Veleučilištu u Slavonskom Brodu.

"Ideja mi se čini zanimljivom i drago mi je što će se pokrenuti nešto. Planiram nakon školovanja ostati u Slavonskom Brodu, a ovaj sektor mi je zanimljiv", rekao nam je Putnik.

Iz PBZ-a kažu da su sa zaprimanjem otvorenih molbi za ove poslove započeli već na samom predavanje te da će uskoro krenuti u selekcijski proces.

Zadnje vijesti

Prijavi se i postani nogometni sudac

Na Kupu Hrvatske u Slavonskom Brodu nastupilo 170 kajakaša, Olimpikovcima 15 medalja

Oprez u prometu - policija i dalje nadzire!

FOTO GALERIJA

Osmomjesečni Leon jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma; spasonosna skupa operacija čeka ga u Americi!

Postavljen transparent zahvale Mariju Mandžukiću na vrhu najviše zgrade u Slavonskom Brodu!

Nagrađeni naj restoran, terasa, bar, balkon, pretkućnica, stiže CMC Festival rocka

Uspješan sportski vikend za kajakaše i kanuiste Marsonije

Svečano blagoslovljeno novo sjedište i pastoralni centar Župe blaženog Alojzja Stepinca