Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

U nazočnosti Marka Pavića, ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, danas je na u Slavonskom Brodu, zbog preventivnih mjera ispred zgrade Brodsko-posavske županije, uprigođeno svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih nacionalnih i europskih sredstava korisnicima s područja Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.07.2020
Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj
 Bespovratna nacionalna i europska novčana sredstva tim povodom dobila su na korištenje oba grada u Brodsko-posavskoj županiji, Slavonski Brod i Nova Gradiška, ali i znatan broj općina za realizaciju svojih razvojnih projekata, a na dobrobit žitelja tih jedinica lokalne samouprave.

-Pozdrav u ovoj svečanoj prigodi žiteljima brodsko-posavske županije. Kako se danas čovjek ovdje može osjećati nego samo jako sretno. Jer, danas za brodsko-posavsku županiju općenito mi potpisujemo vrijednost ugovora oko 85 milijuna kuna, samo za modernizaciju Odjela ginekologije u Novoj Gradiški 120.000 kuna, uređenje pomoćne zgrade u Cerniku škole 700.000 kuna, Regionalni tehnološko inovacijski centar za strojarstvo preko 3 milijuna kuna, za prirodne i kulturne resurse u funkciji turizma preko 5 milijuna kuna, tu je i također ugovor izgradnje tribine u OŠ Sibinjskih žrtava 300.000 kuna..preko ITU mehanizma čak oko 49 milijuna kuna dolazi u Općinu Gornja Vrba odnosno u Grad Slavonski Brod. Zahvaljujem od srca uime svih nas koji ovdje živimo, svima koji su doprinijeli svojim radom i aplikacijama da se ovi ugovori realiziraju-kazao je, uz ostalo, brodskoposavski župan Danijel Marušić. 

Ugovore je budućim korisnicima predao ministar Marko Pavić.

-Zadovoljstvo je danas biti u Slavonskom Brodu, donosimo ugovore vrijedne 85 milijuna kuna. Brodsko-posavska županija pripada projektu Slavonija, Baranja i Srijem, projektu koji ova Vlada zacrtala 13 milijardi dosada ugovorenih projekata i vrlo jasno pokazuje kako EU fondovi mijenjaju Slavoniju, Baranju i zapadni Srijem. Danas potpisujemo ugovore iz programa održivog razvoja lokalne zajednice, komunalni projekti koji omogućavaju razvoj boljih usluga, pokazujemo da mladi ljudi mogu ovdje opstati, sa time će se nastaviti i dalje u perspektivi. Na vama je da razvijate projekte koji na najbolji način razvijaju lokalnu zajednicu, koji građanima osiguravaju radna mjesta, vrtiće, škole, EU fondovi jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj-kazao je i prigodi uručenja ugovora ministar Pavić. 

Zadnje vijesti

Preminuo Vinko Kuzmić, izgubio bitku s teškom bolešću

Brođani na svečanom obilježavanju 25. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Filip Bungić novoj napadačko pojačanje Marsonije

FOTO GALERIJA

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu