Pater Arek Krasicki: Mladi, ohrabrite se i otvorite srca za ljubav

Duhovnu obnovu za mlade u Došašću, predvodio je u svetištu Gospe Brze Pomoći studentski kapelan iz Osijeka, spiritanac pater Arek Krasicki. Ovaj poljski svećenik iz Družbe Duha Svetoga preuzeo je iskustva iz Poljske gdje je studentski pastoral vrlo razvijen, te je u Osijeku okupio veliki broj mladih i približio im vjeru. A, ove srijede, 6. prosinca i u Slavonskom Brodu...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 07.12.2017


  Istinske vrijednosti ljubavi i braka među mladima, ali i zamke zloga koje priječe otkrivanje i življenje prave ljubavi među mladima koju svatko zaslužuje pronaći i živjeti – bile su okosnica uvodne kateheze patera Areka Krasickog.  "Ovih adventskih dana sa svojim studentima u Osijeku razmatramo Pjesmu nad pjesmama. Osluškujemo kako i na koji način možemo postati pravi muškarci i prave žene. Tko je vrsna žena? Je li to žena s puškom u ruci ili ona koja vozi traktor? Je li vrsni muškarac onaj koji ima najveće mišiće? Ako želite izgraditi dobru vezu ili brak, morate biti na usluzi jedni drugima. Biti spremni pomoći jedni drugima", naglasio je pater Arek.

Došao je u Slavonski Brod ohrabriti mlade i potaknuti ih da budu odlučniji u traženju prave ljubavi. "Želio bih da se vrate ona vremena u kojima su živjeli vitezovi i princeze. Danas više među mladima nema tog šarma, tog prvog koraka koji će mladić napraviti prema djevojci. Mladi danas sve kasnije stupaju u brak. To je veliki problem. Stoga želim ohrabriti mladiće i djevojke, dati im vjetar u leđa, ali ne svojom ljudskom, nego snagom Božje Riječi", ističe pater Krasicki. 
 
Brojne su krivudavosti na putevima mladih u našem društvu koje bi trebalo poravnati i tako se pripremiti za susret s Bogom. Ipak, kaže pater Arek, na svakom je pojedincu da te neravnine sam spozna i odluči se na obraćenje vjere. Nadahnuta propovijed patera Krasickog nikoga od okupljenih mladih, među kojima i brojnih studenata nije ostavila ravnodušnim. Dapače, neki od njih imaju poruku za svoje vršnjake. 

Poručujem svim mladima neka se uhvate za Isusove halje. Neka dolaze na svetu misu, mjesto gdje će pronaći mir, strpljivost, poštovanje, ljubav. Čujem od mnogih: 'vjerujem u Boga ali ne idem u crkvu'; ali to ne ide jedno bez drugog"  poručuje mladi Brođanin Domagoj Aračić, član  Studentskog katoličkog centra Slavonski Brod (SKAC), koji su organizirali ovu duhovnu obnovu. 
 
Nakon mise, uslijedila je i adoracija pred Presvetim - molitve, zahvala i otvorena srca koja radosno iščekuju Božić i ono što Rođenje Kristovo uistinu predstavlja za svakog vjernika – utjelovljenu Božju Riječ.  

  foto: Dejan Maričić

Zadnje vijesti

Vanesa Tot u novom spotu Dine Jelusića

Održan pikado turniru povodom 29. obljetnice VRO Maslenica

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

VIJESTI

VIDEO

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj