Pater Arek Krasicki: Mladi, ohrabrite se i otvorite srca za ljubav

Duhovnu obnovu za mlade u Došašću, predvodio je u svetištu Gospe Brze Pomoći studentski kapelan iz Osijeka, spiritanac pater Arek Krasicki. Ovaj poljski svećenik iz Družbe Duha Svetoga preuzeo je iskustva iz Poljske gdje je studentski pastoral vrlo razvijen, te je u Osijeku okupio veliki broj mladih i približio im vjeru. A, ove srijede, 6. prosinca i u Slavonskom Brodu...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 07.12.2017
Pater Arek Krasicki: Mladi, ohrabrite se i otvorite srca za ljubav


  Istinske vrijednosti ljubavi i braka među mladima, ali i zamke zloga koje priječe otkrivanje i življenje prave ljubavi među mladima koju svatko zaslužuje pronaći i živjeti – bile su okosnica uvodne kateheze patera Areka Krasickog.  "Ovih adventskih dana sa svojim studentima u Osijeku razmatramo Pjesmu nad pjesmama. Osluškujemo kako i na koji način možemo postati pravi muškarci i prave žene. Tko je vrsna žena? Je li to žena s puškom u ruci ili ona koja vozi traktor? Je li vrsni muškarac onaj koji ima najveće mišiće? Ako želite izgraditi dobru vezu ili brak, morate biti na usluzi jedni drugima. Biti spremni pomoći jedni drugima", naglasio je pater Arek.

Došao je u Slavonski Brod ohrabriti mlade i potaknuti ih da budu odlučniji u traženju prave ljubavi. "Želio bih da se vrate ona vremena u kojima su živjeli vitezovi i princeze. Danas više među mladima nema tog šarma, tog prvog koraka koji će mladić napraviti prema djevojci. Mladi danas sve kasnije stupaju u brak. To je veliki problem. Stoga želim ohrabriti mladiće i djevojke, dati im vjetar u leđa, ali ne svojom ljudskom, nego snagom Božje Riječi", ističe pater Krasicki. 
 
Brojne su krivudavosti na putevima mladih u našem društvu koje bi trebalo poravnati i tako se pripremiti za susret s Bogom. Ipak, kaže pater Arek, na svakom je pojedincu da te neravnine sam spozna i odluči se na obraćenje vjere. Nadahnuta propovijed patera Krasickog nikoga od okupljenih mladih, među kojima i brojnih studenata nije ostavila ravnodušnim. Dapače, neki od njih imaju poruku za svoje vršnjake. 

Poručujem svim mladima neka se uhvate za Isusove halje. Neka dolaze na svetu misu, mjesto gdje će pronaći mir, strpljivost, poštovanje, ljubav. Čujem od mnogih: 'vjerujem u Boga ali ne idem u crkvu'; ali to ne ide jedno bez drugog"  poručuje mladi Brođanin Domagoj Aračić, član  Studentskog katoličkog centra Slavonski Brod (SKAC), koji su organizirali ovu duhovnu obnovu. 
 
Nakon mise, uslijedila je i adoracija pred Presvetim - molitve, zahvala i otvorena srca koja radosno iščekuju Božić i ono što Rođenje Kristovo uistinu predstavlja za svakog vjernika – utjelovljenu Božju Riječ.  

  foto: Dejan Maričić
Zadnje vijesti

VIDEO Podvrško - oaza mira na Psunju

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže i u Slavonski Brod

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.

SPORT

Nastupaju ekipe iz Sarajeva, Malog Lošinja, Siska, Zagreba, Osijeka i Sl. Broda

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

NAJČITANIJE DANAS

Četvrtkom u Gradskoj knjižnici

Projekt ženskom stranom književnosti dovodi Ivanu Šojat

FOTO GALERIJA

Od kreativne radionice u Kući ciglica do glazbeno-poetske večeri i projekcije filmova

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru automobila i motora u Gupčevoj