Partibrejkersi i Letu štuke razvalili Rock Starce

Može li jedan glazbeni događaj pokrenuti lančanu reakciju i doprinijeti razvoju ruralnog turizma?

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.07.2019
Partibrejkersi i Letu štuke razvalili Rock Starce
 Ima i takvih primjera, a jedan takav revitalizirao je napušteno mjesto Starce u Općini Staro Petrovo Selo u kojemu danas niču luksuzne vile, možete odmor provesti u hobit kućicama, a sve to pomalo zahvaljujući jedinstvenom rock festivalu u kojemu iz godine u godinu uživa sve veći broj posjetitelja, ali jednako tako i brojni izvođači.

Posjetitelji već 19. godinu hodočaste na brdo rock"n"rolla na kojemu se već godinama okupljaju renomirana glazbena imena iz cijele regije. Tako je ovogodišnji festival otvorio poznati zagrebački band Gatuzo predvođen bivšim gitaristom Majki i  koatorom legendarnog hita Teške boje, Damirom Trkulja-Šiljom.

Dosta nastupa je i iza osječkog banda Red Roosters koji su iako mladi, stekli reputaciju jedne od najkvalitetnijih glazbenih atrakcija na ovim prostorima, a to su pokazali i ovom prilikom u Starcima.

Sarajevski band Letu štuke ne treba posebno predstavljati. Iza njih su godine uspješnih koncerata i zanimljivih autorskih uradaka jednog od osebujnijih pjesnika ovih prostora Dine Šarana, a ovom prilikom izveli su neke od svojih najvećih hitova. 

Ipak najveće zvijezde ovogodišnjeg festivala u Starcima bili su beogradski Partibrejkersi. Iako su Partibrejkersi svojim glazbenim opusom zaslužili zvjezdani status u rock glazbi, odlučili su se po svaku cijenu držati svojih najpoznatijih stihova koji kažu "bez duše si niko, bez duše si ništa", pa tako u ovoj priči nećete čuti i vidjeti izjavu i dojmove legendarnog Caneta, koji je bez imalo empatije odbio svaku komunikaciju sa organizatorima i novinarima, a publika od njega nije mogla dobiti niti autogram, a kamoli traženi bis. U svakom slučaju, što se glazbene ponude i atmosfere na ovogodišnjem festivalu tiče, organizatorima i volonterima sve pohvale. Veselimo se unaprijed jubilarnom 20. izdanju sljedeće godine.

Zadnje vijesti

Na autocesti Beograd - Zagreb kod Slavonskog Broda pušten je u rad Motel

Potvrđena deveta osoba pozitivna na covid-19

Odgoda povrata duga, otkup mlijeka i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, osnivanje digitalne tržnice, potpore biljnoj proizvodnji i stočarstvu

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji