Padobranci uspješno prizemljili i u Slavonski Brod

Slavonski Brod dio je Padobranske turneje Hrvatskom koja će tijekom travnja i svibnja posjetiti više od 40 odredišta kako bi promovirali zrakoplovni sport, turizam, destinacije koje posjećuju ali i Hrvatsku kao zemlju bogate prirodne, društvene i kulturne raznolikosti. Danas popodne padobranci su izveli skok nad Slavonskim Brodom.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 25.04.2018


 Jedan za drugim prizemljilo je deset padobranca na slavonskobrodsko tlo. Skakali su s visine od 4 tisuće metara. Dio je to projekta Padobranska turneja Hrvatskom koja je krenula jutros iz Čepina, a proći će kroz 40 odredišta diljem Lijepe naše. Cilj je ukazati na ljepote padobranskog sporta i zrakoplovstva općenito, ali i na ljepote i potencijale koje ima Hrvatska. Ti potencijali između ostalog kriju se u brojnim aerodromskim lokacijama kojima je potrebno osvježenje i revitalizacija.

Hrvatska ima preko 60 lokacija malih aktivnih i bivših sportskih, poljoprivrednih i vojnih aerodroma i letjelica. Naša promocija pomoći će lokalnim aeroklubovima i letačima da obnove svoje aerodrome i otvore ih prema svim građanima kako bi im približili zrakoplovstvo i zrakoplovni sport, ali i otvorili nove zrakoplovne zajednice i zračna pristaništa.

Inicijator cijelog projekta je Goran Ratkajec, nastavnik padobranstva i izbornik hrvatske reprezentacije u slobodnom padobranstvu. Na ideju je došao nakon jednog natjecanja u Švicarskoj.

Cijeloj akciji rado se pridružio Areoklub Brod. Nadaju se da će ova akcija povećati zanimanje Brođana za zrakoplovstvo.

Turneja se nastavlja i do kraja tjedna padobranci će posjetiti Beli Manastir, Daruvar, Bjelovar i Varaždin.

 
Zadnje vijesti

Gabrijela Domenika Marijanović novo pojačanje za Boksački klub Brod

Šahovski klub Posavac iz Ruščice se pojačao za sezonu 2019.

Djevojke 2004. pobijedile na međunarodnom turniru u Zenici

FOTO GALERIJA

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena

Djed Božićnjak darivao mališane na glavnom gradskom trgu

Božićna bajka u Sibinju - jedna od najljepših adventskih priča ove zime