Pad broja noćenja u 2020. za 40 posto u Brodsko-posavskoj županiji

Turizam kao jedna od važnijih gospodarskih grana Hrvatske pretrpio je i u ovom trenutku trpi velike gubitke zbog svjetske pandemije koronavirusa.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.01.2021


 Hrvatska turistička zajednica objavila je i službene podatke s e Visitora. Oni pokazuju da smo u prošloj 2020. izgubili pola turista. Naime broj noćenja smanjio se za 50 posto, a broj turističkih dolazaka za oko 37 posto.

U Brodsko-posavskoj županiji stanje je bilo statistički nešto povoljnije. U 2020. godini što se broja noćenja tiče ostvarili smo oko 39 000 noćenja dok ih je 2019. bilo oko 65 tisuća što je za oko 40 posto manje. Osim pada broja noćenja za oko 40 posto vidljivo je iz podataka da nam se, ponovno zbog pandemije, smanjio kao i u cijeloj Hrvatskoj broj stranih gostiju jer su 75 posto noćenja ostvarili domaći turisti.

Ono što je ove godine izostalo su turistički sajmovi no kampanje su se dobar dio godine selile na Internet i društvene mreže. Županijska turistička zajednica predstavila je u prošloj godini i nove promotivne spotove. Snage su u svibnju ujedinile županijske turističke zajednice Slavonije i Baranje u projektu "Slavonija Travel". Županijska Turističa zajednica aktivno je uključena u nekoliko nacionalnih projekata online promocije svoje ponude. Za sada su svi sajmovi u prvom dijelu godine otkazani, ostaje nada da če pandemija popustiti, a turističke aktivnosti konačno živnuti.

Više u prilogu SBTV-a!

Zadnje vijesti

Pas ugrizao ženu

18-godišnjak provalio u kuću dok su vlasnici bili izvan Hrvatske

Pokušali prijeći granicu s krivotvorenim PCR testovima

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“

S radom počeo dislocirani centar "Kuće sretnih ciglica" u Novoj Gradiški