Ovog proljeća završetak poliklinke i hitnog prijema

Iako se prije koji mjesec, zbog nesporazuma s Ministarstvom zdravlja oko izvršenja novčanih obaveza, činilo da od Poliklinike brodske Opće bolnice neće biti ništa, došlo je do usuglašavanja obveza.

Autor: Anita Benić | Datum objave: 01.02.2013


Naime, prema ugovoru potpisanom prije nešto više od dvije godine, izgradnju Poliklinike u vrijednosti 33,6 milijuna kuna zajednički financiraju resorno ministarstvo, Brodsko – posavska županija i Opća bolnica „dr. Josip Benčević“.

Ministarstvo sudjeluje u projektu s 10 milijuna kuna, a ostatak sredstava osiguravaju Županija i bolnica iz decentraliziranih sredstava te kredita. Aneksom ugovora između Županije i Opće bolnice, kojeg su početkom veljače potpisali župan Danijel Marušić i ravnatelj bolnice Milan Bitunjac zatvorena je financijska konstrukcija izgradnje 5,5 tisuća četvornih metara Poliklinike, ali i objedinjenog Hitnog bolničkog prijema. Hitan prijem je vrijedan oko 10 milijuna kuna, od čega Ministarstvo zdravlja snosi tri milijuna kuna, a ostatak sredstava osiguravaju Županija i bolnica.

"Još preostaje s resornim ministarstvom dogovoriti opremanje Poliklinike, kako bi što prije bila u funkciji", naglasio je ravnatelj Bitunjac, dodajući da je rok završetka građevinskih radova za Poliklinku početkom lipnja, a za Hitan bolnički prijem u travnju. Okončanjem tih projekata bolje uvjete će dobiti oko 2000 pacijenata i bolesnika dnevno, odnosno preko 600 000 pacijenata godišnje. 

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja