Ovog proljeća završetak poliklinke i hitnog prijema

Iako se prije koji mjesec, zbog nesporazuma s Ministarstvom zdravlja oko izvršenja novčanih obaveza, činilo da od Poliklinike brodske Opće bolnice neće biti ništa, došlo je do usuglašavanja obveza.

Autor: Anita Benić | Datum objave: 01.02.2013
Naime, prema ugovoru potpisanom prije nešto više od dvije godine, izgradnju Poliklinike u vrijednosti 33,6 milijuna kuna zajednički financiraju resorno ministarstvo, Brodsko – posavska županija i Opća bolnica „dr. Josip Benčević“.

Ministarstvo sudjeluje u projektu s 10 milijuna kuna, a ostatak sredstava osiguravaju Županija i bolnica iz decentraliziranih sredstava te kredita. Aneksom ugovora između Županije i Opće bolnice, kojeg su početkom veljače potpisali župan Danijel Marušić i ravnatelj bolnice Milan Bitunjac zatvorena je financijska konstrukcija izgradnje 5,5 tisuća četvornih metara Poliklinike, ali i objedinjenog Hitnog bolničkog prijema. Hitan prijem je vrijedan oko 10 milijuna kuna, od čega Ministarstvo zdravlja snosi tri milijuna kuna, a ostatak sredstava osiguravaju Županija i bolnica.

"Još preostaje s resornim ministarstvom dogovoriti opremanje Poliklinike, kako bi što prije bila u funkciji", naglasio je ravnatelj Bitunjac, dodajući da je rok završetka građevinskih radova za Poliklinku početkom lipnja, a za Hitan bolnički prijem u travnju. Okončanjem tih projekata bolje uvjete će dobiti oko 2000 pacijenata i bolesnika dnevno, odnosno preko 600 000 pacijenata godišnje. 

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji