Ovo ljeto moglo bi biti pakleno i vruće

Iako nas vrijeme ovoga proljeća skoro svakog dana iznenadi visokim temperaturama ili hladni(ji)m i vjetrovitim danima i noćima, prognostičari drže kako se, ostvare li se prognoze, već sada može s vrlo velikom vjerojatnošću prognozirati kako će se ova godina priključiti dosadašnjem nizu iznimno toplih.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 04.05.2020
Ovo ljeto moglo bi biti pakleno i vruće


 Unatoč razmjerno svježem početku tjedna, donosi 24sata, ostaje otprije najava iznadprosječne topline cijeloga svibnja, a prema dugoročnoj prognozi povećana je vjerojatnost da će takvi biti i mjeseci koji slijede. Prognostičar Zoran Vakula za HRT prije par dana je objavio i kakvo će biti ljeto pred nama, ali i ostatak godine. -Ako netko traži znatniju promjenu u dugoročnim prognozama temperature i oborine za sljedeće mjesece i sezone neće je naći.

Kao i prema dosadašnjim izračunima kompjutorskih modela atmosfere za više mjeseci unaprijed, i u najnovijima postoji razmjerno velika vjerojatnost za ne samo srednju sezonsku temperaturu zraka barem malo višu od prosječne u našem dijelu Europe nego i svakog od mjeseci sve do listopada. Stoga, ostvare li se te prognoze moći ćemo svjedočiti iznadprosječno visokim temperaturama temperature zraka sve do listopada. Za to je prilično velika vjerojatnost kao i da će se i ova godina priključiti dosadašnjem nizu iznimno toplih. I na lokalnom i na globalnom nivou. 

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu