Ove godine 17 osoba poginulo na autocesti A3

Ove godine na našim prometnicama poginulo 19 osoba. Najveći broj stradavanja dogodio se u tri velike prometne nesreće na autocesti A3.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.10.2021


 Prometna nesreća u petak u kojoj su na autocesti A3 kod Okučana smrtno stradale 3 osobe, nastavak je nažalost crnog niza ove godine na našim prometnicama. Do sada je na njima život izgubilo ukupno 19 osoba, a na samoj autocesti njih 17. Najveći broj poginulih nastradao je u tri velike prometne nesreće. Posebno kobna bila je ona kod Slavonskog Broda gdje je smrtno stradalo deset državljana Republike Kosovo. Iz policije upozoravaju na oprez, jer pri velikim brzinama jedna pogreška i neopreznost, mogu skupo koštati.

Ožujak ove godine, neposredna blizina izlaza Okučani, u prevrtanju kamiona četiri osobe poginule.  U srpnju nažalost još veća tragedija. Kod Slavonskog Broda u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao autobus kosovskih registracijskih oznaka, deset osoba je poginulo. U petak, 22.listopada, crni niz je nažalost nastavljen. Troje državljanina Republike Srbije smrtnoj je stradalo u blizini čvora Okučani. Iz policije izvještavaju, drastično je to povećanje broja poginulih na autocesti A3 u odnosu na prethodne godine. Što statistika nažalost i potvrđuje. U ove tri nesreće život je izgubilo 17 osoba, od ukupno 19 ove godine na svim našim prometnicama. Iz policije upozoravaju, vožnja na autocesti je specifična u odnosu na druge dionice. Mala neopreznost i pogreška, mogu dovesti to teških posljedica.

Načelnik Postaje prometne policije Slavonski Brod Franjo Galić posebno upozorava na korištenje sigurnosnog pojasa. Pojašnjava, posljedice u pojedinim od ovih nesreća, bile bi znatno manje da su putnici koristili zaštitni pojas.

Veća vjerojatnost za nesrećom na autocesti proizlazi i zbog, iz godine u godinu, sve većeg prometa. Tu je važna koncentracija i pažnja, a jedan od čestih uzroka i to najtežih prometnih, je umor. Što može dovesti do teških posljedica, a koje smo ove godine nažalost često gledali na našim prometnicama. Iz policije još jednom upozoravaju. Opreznom vožnjom štitimo kako sebe tako i druge.

Zadnje vijesti

Visoka pobjeda Omladinca nad Naškom

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

123 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 5 osoba preminulo

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja