Otvorene tradicionalne Dječje svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“

Spuštanjem "platna mira", predajom ključa grada djeci te polaganjem vjenčića na spomenik Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu, danas su svečano otvorene Dječje svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.04.2022
Otvorene tradicionalne Dječje svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“


 Manifestacija je to koja se u Slavonskom Brodu obilježava više od pedeset godina u danima oko rođendana poznate književnice Ivane Brlić-Mažuranić, koja je tijekom svog života u Slavonskom Brodu ostavila veliki trag na njegovoj povijesti i kulturi. Tako će, u tjednu koji slijedi, našim gradom vladati djeca, a povodom toga priređen je raznovrstan i bogat kulturni i zabavni program u ime književnice koja je u Slavonskom Brodu stvarala svoja najvrjednija djela.

Svečanom otvorenju prethodio je program „Druženje iz bajke“ u brodskoj Tvrđavi gdje su ravnateljice i odgojiteljice gradskih dječjih vrtića priredile za djecu zabavne igre, a djeci su u posjet došli i likovi iz Ivaninih bajki koji su se zajedno s njima zabavljali. Ni promjenjivi vremenski uvjeti nisu mogli utjecati na dječje raspoloženje i smijeh koji je odjekivao Tvrđavom. Priređena je i tradicionalna slavonska gastronomska ponuda kojom su građani mogli ostaviti donaciju za Dječji odjel Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“. Program se nastavio na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić. Ravnateljica Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu Ružica Bobovečki navijestila je spuštanje „platna mira“ te proglasila Dječje svečanosti otvorenim, a zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača ključ grada uručila je djeci. Nakon polaganja vijenca na spomenik Ivane Brlić-Mažuranić, djeca su se uputila u Kazališno-koncertnu dvoranu „Ivana Brlić-Mažuranić“ u kojoj je uprizorena kazališna predstava „Šuma Striborova“.

Pozivamo svu djecu i građane da u tjednu koji slijedi posjete bogate programe u sklopu ovogodišnje manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“. Program je moguće pogledati na poveznici.

Veliku fotogaleriju svečanog otvorenja manifestacije, možete pogledati ispod naslovne fotografije.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara