Otvorene prijave za pričuvne policajce

Hrvatski policajci ubuduće bi trebali dobiti pomoć u obavljanju posla i to uglavnom svojih bivših ili umirovljenih kolega, koji će biti pričuvni policajci. Ministarstvo je temeljem Vladine uredbe raspisalo javni natječaj za 1800 pripadnika pričuvne policije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.11.2019


Pojačane migracije, turistička sezona,  predsjedanje Hrvatske Vijećem Europske unije – sve su to ralozi zbog kojih je nužno ustrojiti pričuvne snage koje će omogućiti da naša policija dobije osposobljene ljude koje može angažirati u točno propisanim situacijama.

Krešimir Šimić, glasnogovornik PU brodsko-posavske, istaknuo je kako je planirano angažirati oko 1800 policijskih službenika, kako u Ravnateljstvu policije tako i na područjima policijskih uprava. Natječaj se raspisuje samo za bivše policijske službenike kojima je prestala služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu, na temelju sporazuma ili otkazom po vlastitoj volji.

"Ugovori za pričuvnog policajca mogu trajati od jedne do tri godine, mogu se dalje produžiti nakon tri godine, a osobe ne smiju biti starije od 65 godina života. Sve što se tiče javnog natječaja bivši policijski službenici koji su umirovljeni ili koji su otišli iz sustava mogu saznati na službenim stranicama Ministarstva umutarnjih poslova, gdje se nalazi i obrazac za prijavu."  naglasio je Šimić.

Prijave se šalju na adresu Ministarstva unutarnjih poslova,  ulica grada Vukovara 33, Zagreb, i primaju se sve do popune raspoložive kvote.
 

Zadnje vijesti

Dvije novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Obilježavanje Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice VRO "Oluja"

Policija upozoravala na stradavanje djece od dehidracije u vozilima

FOTO GALERIJA

Obilježavanje Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice VRO "Oluja"

Proslavljen blagdan Gospe od anđela - Porcijunkula

Nova rasvjeta u Tvrđavi Brod

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera