Otvorene prijave za pričuvne policajce

Hrvatski policajci ubuduće bi trebali dobiti pomoć u obavljanju posla i to uglavnom svojih bivših ili umirovljenih kolega, koji će biti pričuvni policajci. Ministarstvo je temeljem Vladine uredbe raspisalo javni natječaj za 1800 pripadnika pričuvne policije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.11.2019


Pojačane migracije, turistička sezona,  predsjedanje Hrvatske Vijećem Europske unije – sve su to ralozi zbog kojih je nužno ustrojiti pričuvne snage koje će omogućiti da naša policija dobije osposobljene ljude koje može angažirati u točno propisanim situacijama.

Krešimir Šimić, glasnogovornik PU brodsko-posavske, istaknuo je kako je planirano angažirati oko 1800 policijskih službenika, kako u Ravnateljstvu policije tako i na područjima policijskih uprava. Natječaj se raspisuje samo za bivše policijske službenike kojima je prestala služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu, na temelju sporazuma ili otkazom po vlastitoj volji.

"Ugovori za pričuvnog policajca mogu trajati od jedne do tri godine, mogu se dalje produžiti nakon tri godine, a osobe ne smiju biti starije od 65 godina života. Sve što se tiče javnog natječaja bivši policijski službenici koji su umirovljeni ili koji su otišli iz sustava mogu saznati na službenim stranicama Ministarstva umutarnjih poslova, gdje se nalazi i obrazac za prijavu."  naglasio je Šimić.

Prijave se šalju na adresu Ministarstva unutarnjih poslova,  ulica grada Vukovara 33, Zagreb, i primaju se sve do popune raspoložive kvote.
 

Zadnje vijesti

Ukrajina priznala nezavisnost Hrvatske

Domaći poraz kuglača Slavonca iz Bukovlja za kraj polusezone

Nakon šest kola KK Dar sam na vrhu

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos