Otvorena izložba "Volim svoju županiju" u Slavonskom Brodu

U Gradskoj knjižnici Slavonski Brod danas je svečano otvorena izložba “„Volim svoju županiju“ Hrvatske zajednice županija čiji je cilj bio građanima približiti dijelove Lijepe Naše za koje možda nisu ni znali da postoje.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.07.2022
Otvorena izložba "Volim svoju županiju" u Slavonskom Brodu


 Pritom su se koristili novim medijima kako bi osigurali što ve veću vidljivost, ali i mlađim generacijama ukazali na važnost regije iz koje potječu. Ovaj projekt reflektira ciljeve koje je Hrvatska županija definirala još prije gotovo 20 godina – regionalni razvoj, regionalna suradnja i potpuna fiskalna i funkcionalna decentralizacija jer samo ona vodi ka stvaranju snažnih i gospodarski konkurentnih županija.

Ovogodišnju izložbu svečano je otvorio predsjednik HRVZŽ Danijel Marušić kazajući : "Danas mogu reći da smo uspjeli u svojoj namjeri da se približimo i mlađoj populaciji. Fotografije su potaknule korisnike društvenih mreža na aktivnost: podijeljene su više od tisuću puta, lajkane tko zna koliko puta, no ono najvažnije je da potiču povezivanje s predivnim mjestima koje krije svaka županija." -rakao je Marušić.

Stručni žiri birao je najbolje fotografije po županijama, a ukupan broj bodova definirao je konačnu rang listu. Osim žirija, nagrađena je i fotografija koja je prikupila najviše glasova putem aplikacije volimzup.hr. Predsjednica žirija je i ove godine bila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju su najbolje fotografije birali: Petra Vadlja iz Međimurske, Franca Moscarda iz Istarske i Davor Pavić iz Splitsko-dalmatinske županije.

Prdsjednik HRVZŽ Danijel Marušić zajedno s predsjednicom stručnog žirija dodoijelio je nagrade i priznanja najboljiem fotografijama: Dejau Adžiću iz Bjelovarsko-bilogorske županija, Suzani Kevek iz Ličko-senjska županije, Lidiji Škoro iz Varaždinske županije te Ivanu Selciu, iz Virovitičko-podravske županije.

Spomenuti su i drugi autori vrijednih fotografija a to su:

U kategoriji najbolja fotografija prema mišljenju stručnog žirija: Mary Crnković Pilaš iz Zagreba, koja šalje pozdrave iz Portugala U kategoriji najbolje fotografije snimljene dronom; Vladimir Bogovičič iz Primorsko-goranske županije, a iz te županije dolazi i fotografija s najviše osvojenih lajkova, a to je fotografija Dorijana Delosta.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara