Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Sinoć je u prostorijama Galerije Ružić, u okviru održavanja obljetnice „Đuro Đaković-100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu", otvorena izložba pod nazivom „Fotografijama kroz povijest i generacije“.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.03.2021
Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu


 Izložene fotografije prikazuju velik broj proizvoda i postrojenja izrađenih te montiranih za domaće i strane kupce u vremenu od 1921. do 2021. godine.

Izložene fotografije svjedok su znanja, ali i sposobnosti niza generacija zaposlenika koji su prošli kroz ovu slavonskobrodsku tvrtku. Osim što su fotografije podsjetnik starijim građanima na vremena kada je metaloprerađivačka industrija doživjela svoj vrhunac, one ujedno, ističu organizatori izložbe, žele mlađe generacije upoznati sa širokim spektrom proizvoda iz područja čeličnih  konstrukcija, opreme strojeva i vozila te montiranih objekata iz područja energetike, petrokemije i prehrambene industrije. 

Spomenuta izložba ujedno je i zahvala tisućama zaposlenika koji su prošli kroz pogone Đure Đakovića i tamo proveli svoj radni vijek. Metaloprerađivačka industrija dala je neizmjeran doprinos razvoju Slavonskog Broda, ali i cijele domovine i tako postala prepoznatljiv brend koji u sebi sadrži kvalitetu i konkurentnost te je odličan temelj za radne uspjehe novih naraštaja. Izložba će biti otvorena i dostupna javnosti do 14. travnja 2021. godine.

 
 

Zadnje vijesti

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja