Otvorena 13. izložba novinske fotografije

U velikom Likovnom salonu 'Vladimir Becić na brodskom Korzu otvorena je u četvrtak, 28, prosinca tradicionalna godišnja izložba novinske fotografije, koju već 13 godinu za redom organizira Hrvatsko novinarsko društvo ogranak Brodsko-posavske županije. Izložene su 84 fotografije 10 autora - novinara i fotoreportera...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 28.12.2017
Otvorena 13. izložba novinske fotografije


U salonu su na 21 panelu izložene ukupno 84 fotografije koje su djela deset autora, profesionalnih novinara ili fotoreportera iz medija koji djeluju na području Brodsko posavske županije. To su Danijel Soldo, Ivica Galović, Franjo Lepan, Aleksandra Primorac, Marijan Vrkljan, Boris Gajdukov, Brankica Lukačević, Antun Brađašević, Marija Radošević i Mario Jurković.

 "Riječ je o fotografijama koje su nastale u 2017. godini na području naše županije s različitih događanja o kojima su novinari i fotoreporteri perom i kamerama revno izvještavali. To je samo mali dio svega što je zabilježeno fotoaparatom", istaknuo je Ivica Galović, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva ogranka Brodsko-posavske županije.
 
U osvrtu na stanje u 2017. u medijskom prostoru kazao je kako se vide neki pomaci na bolje, iako u Slavonskom Brodu već duže vrijeme nemamo dopisiništva nacionalnih medija, javne televizije i dnevnih novina što smo nekada imali. "Kad se sve to vrati u Brod, onda možemo govoriti o napredovanju brodskog novinarstva.  No, mi i dalje radimo svoj posao. I novinari lokalnih redakcija kao i dopisnici nacionalnih medija. Došlo je neko drugo vrijeme kad se puno radi i iz privatnih stanova i vijesti se stvaraju jako brzo", rekao je Galović. 
 
Izložbu je otvorio gradonačelnik Mirko Duspara, na svečanosti otvorenja okupili su se brojni kolege novinari, predstavnici Policijske uprave (s kojom novinari imaju uzornu suradnju), Galerije umjetnina koja je i suorganizator izložbe, ali i sami građani. 
 
 
Zadnje vijesti

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

Uništavanje prirode na štetu leptira i kukaca značio bi kraj i samog čovječanstva

VIJESTI

Na natječaj se mogu prijaviti stariji od 18 i mlađi od 40 godina

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.

SPORT

Nastupaju ekipe iz Sarajeva, Malog Lošinja, Siska, Zagreba, Osijeka i Sl. Broda

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

NAJČITANIJE DANAS

Četvrtkom u Gradskoj knjižnici

Projekt ženskom stranom književnosti dovodi Ivanu Šojat

FOTO GALERIJA

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru automobila i motora u Gupčevoj

Na natjecanju Lash Challenge Croatia najbolji u ugradnji trepavica