Otvorena 13. izložba novinske fotografije

U velikom Likovnom salonu 'Vladimir Becić na brodskom Korzu otvorena je u četvrtak, 28, prosinca tradicionalna godišnja izložba novinske fotografije, koju već 13 godinu za redom organizira Hrvatsko novinarsko društvo ogranak Brodsko-posavske županije. Izložene su 84 fotografije 10 autora - novinara i fotoreportera...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 28.12.2017
Otvorena 13. izložba novinske fotografije


U salonu su na 21 panelu izložene ukupno 84 fotografije koje su djela deset autora, profesionalnih novinara ili fotoreportera iz medija koji djeluju na području Brodsko posavske županije. To su Danijel Soldo, Ivica Galović, Franjo Lepan, Aleksandra Primorac, Marijan Vrkljan, Boris Gajdukov, Brankica Lukačević, Antun Brađašević, Marija Radošević i Mario Jurković.

 "Riječ je o fotografijama koje su nastale u 2017. godini na području naše županije s različitih događanja o kojima su novinari i fotoreporteri perom i kamerama revno izvještavali. To je samo mali dio svega što je zabilježeno fotoaparatom", istaknuo je Ivica Galović, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva ogranka Brodsko-posavske županije.
 
U osvrtu na stanje u 2017. u medijskom prostoru kazao je kako se vide neki pomaci na bolje, iako u Slavonskom Brodu već duže vrijeme nemamo dopisiništva nacionalnih medija, javne televizije i dnevnih novina što smo nekada imali. "Kad se sve to vrati u Brod, onda možemo govoriti o napredovanju brodskog novinarstva.  No, mi i dalje radimo svoj posao. I novinari lokalnih redakcija kao i dopisnici nacionalnih medija. Došlo je neko drugo vrijeme kad se puno radi i iz privatnih stanova i vijesti se stvaraju jako brzo", rekao je Galović. 
 
Izložbu je otvorio gradonačelnik Mirko Duspara, na svečanosti otvorenja okupili su se brojni kolege novinari, predstavnici Policijske uprave (s kojom novinari imaju uzornu suradnju), Galerije umjetnina koja je i suorganizator izložbe, ali i sami građani. 
 
 
Zadnje vijesti

Ćosić i Matić parovni prvaci županije u kuglanju

13. hrvatska Noć muzeja u znaku sporta: "Brže, više, jače..."

10. Večer pjesme i folklora, proslava Vinkova u Klokočeviku

SPORT

Prvenstvo HrvatskeUoči početka drugog dijela sezone

Ćosić i Matić parovni prvaci županije u kuglanju

FOTO GALERIJA

10. Večer pjesme i folklora, proslava Vinkova u Klokočeviku

Proslavljeno Vinkovo - Dan općine Bukovlje

Uklonjena stabla i reklamni panoi, od tada nigdje nikog

Održana 15. Smotra pučkih igrokaza u Sikirevcima

Pravoslavni vjernici slave Božić