Otvoren natječaj Zaklade Požeške biskupije za pomoć u školovanju učenicima i studentima

POŽEGA - Da nisu samo uskrsni i božićni dani rezervirani za dobra djela, dokaz su aktualne akcije i u ovo ljetno vrijeme. Naime, Požeška biskupija preko svoje Zaklade pomaže učenicima i studentima u njihovu školovanju kroz stipendije za koje su upravo raspisali još jedan natječaj. To je samo jedna od niza dobrotvornih akcija biskupijskoga Caritasa čiji brojni volonteri kroz cijelu godinu aktivno služe potrebitima u župama na području Požeške biskupije...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 14.08.2019


Za učenike i studente u predstojećoj akadmeskoj godini upravo je otvoren natječaj Zaklade koja djeluje pri Caritasu Požeške biskupije. Natječaj je otvoreno do 30. rujna, do kada učenici i studenti mogu poslati svoje zamolbe. Korisnici zaklade mogu biti i mladići koji borave u biskupijskom kolegiju radi školovanja u Požegi, a dolaze iz udaljenijih mjesta ili su iz brojnih obitelji slabijeg imovinskog stanja.
 
Biskupijski Caritas kroz godinu organizira i niz drugih dobrotvornih akcija, a brojni Caritasovi volonteri svakodnevno na terenu dostavljaju topli obrok za 70 korisnika, uglavnom je riječ o starim, nemoćnim i siromašnim osobama. 

Ravantelj Caritasa vlč. mr. Ivan Popić, zahvalio je svim volonterima župnih Caritasa koji svakodnevno služe potrebitima u župama Požeške biskupije, suradnicima u  središnjem Biskupijskom Caritasu, a na poseban način biskupu Antunu Škvorčeviću na njegovim poticajima, ohrabrenjima i brizi za djelovanje Caritasa koju iskazuje na različite načine osobito u pohodima obiteljima s brojnom djecom, starima i bolesnima.
 
Vlč. Popić je predstavio i određene planove i programe u predstojećem vremenskom periodu istaknuvši izobrazbu i edukaciju volontera, promicanje volonterstva  među mladima i njihovo uključivanje u Caritasove akcije te promicanje Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima.

Zadnje vijesti

Nesreća na A3 kod Lužana: Na radnika pao reklamni pano i usmrtio ga?

Uz mlade folkloraše ponovo se igralo "kolo na dva štuka"

U Vrpolju održana 1. smotra folklora "Mi smo društvo još od davni' dana".

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Prijavite svoje klince na najzanimljiviju edukativnu vožnju na quad stazi, uz instrukcije iskusnog učitelja vožnje...

FOTO GALERIJA

Uz mlade folkloraše ponovo se igralo "kolo na dva štuka"

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina