Otvoren 9,6 milijuna kuna vrijedan novi prostor za kajak-kanu klubove

Slavonskobrodski kajakaši i kajakašice od danas imaju na raspolaganju novi sportski objekt u kojem su im omogućeni najmoderniji uvjeti za bavljenje ovim sportom.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 08.03.2019
Otvoren 9,6 milijuna kuna vrijedan novi prostor za kajak-kanu klubove


 Riječ je o 9,6 milijuna kuna vrijednoj investiciji koja je samo nastavak ulaganja Grada Slavonskog Broda u projekte s područja sporta. Potvrđuje to i ukupan iznos od gotovo 140 milijuna kuna, koliko je tijekom posljednjih 14 godina uloženo u projekte s ovog područja u Slavonskom Brodu.

Novi prostor za kajak-kanu klubove nalazi se na dvije etaže i ima ukupno 740 m2. Teretana od 120 m2, svlačionice, prostor za masažu, spremišta za kajake i radionica, prostorija predviđena za smještaj gostujućih klubova, velika terasa na gornjoj etaži te poslovni prostor za uprave klubova samo su neki od sadržaja. 

"Kajak je najtrofejniji sport u Slavonskom Brodu i zaista mi je iznimno drago da smo našim sportašima i sportašicama omogućili prostor kakav zaslužuju. Iza njih su veliki rezultati i drago nam je da će od danas svoj sportski uspjeh nastaviti graditi iz ovog modernog, sportskog objekta. Slavonski Brod je grad u kojem sport živi i svi ovi mladi sportaši koje smo danas mogli vidjeti na otvorenju novog prostora klubova su najbolji dokaz tomu. Zbog njih, ali i svih generacija koje tek dolaze, i dalje ćemo stvarati što bolje uvjete za bavljenje sportom u Slavonskom Brodu. Zato jer vjerujemo u naše sportašice i sportaše i zato što znamo koliko su dobri uvjeti treninga važni za što bolje rezultate", istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara

Uz brojne druge goste, svečanom otvorenju novog sportskog objekta prisustvovali su i predstavnici Hrvatskog kajakaškog saveza te članovi KKK “Olimpik“ i KKK “Marsonia“.

"Ove današnje generacije brodskih kajakaša i kanuista mogu biti presretne i zadovoljne jer evo otvoren je objekt koji je ovaj sport stvarno zaslužio, i puno prije. Kajakaši i kanuisti će raspolagati sa 800 i nešto kvadrata zatvorenog i još 1000 i nešto m2 otvorenog prostora. Objekt je smješten na najboljem mogućem mjestu, gotovo uz samu rijeku Savu. Dolje su dva hangara za dva naša kluba, za smještaj čamaca i kanua, tu su prostorije za uprave i vodstva klubova, svlačionice s tuševima, sanitarni čvorovi, prostori za trenere, moderna teretana na 120m2. Na katu je kuhinja, prostorije za noćenje za gostujuće klubove koji dolaze ovdje na regate, ugostiteljski objekt, velika terasa prema Savi i tribina prema pomoćnom terenu NK Marsonije", dodao je Duspara.

Inače, Grad Slavonski Brod je sredinom mjeseca veljače raspisao i javni natječaj za izgradnju I. faze istočne tribine Stadiona na Savi u Slavonskom Brodu. Procijenjena vrijednost nabave za izgradnju ove tribine od 1210 sjedećih mjesta iznosi 6.700.000,00 kn. Istočna tribina Stadiona na Savi i novoizgrađena zgrada „Kajak kanu kluba" činit će prostornu i funkcionalnu cjelinu kompleksa Stadiona na Savi.

"Ulaganja u  sport u ovom gradu su sada preko 140 milijuna kuna, ovaj objekt sam 9,6 milijuna kuna. Nastavljamo i dalje, ide natječaj za izgradnju istočnih tribina nogometnog stadiona kraj Save sa 990 sjedećih mjesta prema glavnom terenu i 300-njak prema pomoćnom, to je investicija od nekih 6 milijuna kuna", kazao je u prigodi otvorenja brodski gradonačelnik Duspara.
 

Zadnje vijesti

Policija moli građane da ne dolaze prije početka radnog vremena po dokumente

Još dva restorana dobila standard Okusi graničarskog Posavlja

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

NAJČITANIJE DANAS

„Moje ljeto – nešto drugačije“

U Slavonskom Brodu više od 50 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu

FOTO GALERIJA

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

Eva Plavšić i Filip Beketić - najljepši snaša i momak 53. Đakovačkih vezova

Fra Josip Ivkić, novozaređeni svećenik franjevac, proslavio svoju mladu misu

FOTOGALERIJA - UŠR Petnja organizirala 3. Malu školu ribolova za djecu

Od Brođana najbolji rezultat imala Marina Nenadović