Otvoren 9,6 milijuna kuna vrijedan novi prostor za kajak-kanu klubove

Slavonskobrodski kajakaši i kajakašice od danas imaju na raspolaganju novi sportski objekt u kojem su im omogućeni najmoderniji uvjeti za bavljenje ovim sportom.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 08.03.2019
Otvoren 9,6 milijuna kuna vrijedan novi prostor za kajak-kanu klubove
 Riječ je o 9,6 milijuna kuna vrijednoj investiciji koja je samo nastavak ulaganja Grada Slavonskog Broda u projekte s područja sporta. Potvrđuje to i ukupan iznos od gotovo 140 milijuna kuna, koliko je tijekom posljednjih 14 godina uloženo u projekte s ovog područja u Slavonskom Brodu.

Novi prostor za kajak-kanu klubove nalazi se na dvije etaže i ima ukupno 740 m2. Teretana od 120 m2, svlačionice, prostor za masažu, spremišta za kajake i radionica, prostorija predviđena za smještaj gostujućih klubova, velika terasa na gornjoj etaži te poslovni prostor za uprave klubova samo su neki od sadržaja. 

"Kajak je najtrofejniji sport u Slavonskom Brodu i zaista mi je iznimno drago da smo našim sportašima i sportašicama omogućili prostor kakav zaslužuju. Iza njih su veliki rezultati i drago nam je da će od danas svoj sportski uspjeh nastaviti graditi iz ovog modernog, sportskog objekta. Slavonski Brod je grad u kojem sport živi i svi ovi mladi sportaši koje smo danas mogli vidjeti na otvorenju novog prostora klubova su najbolji dokaz tomu. Zbog njih, ali i svih generacija koje tek dolaze, i dalje ćemo stvarati što bolje uvjete za bavljenje sportom u Slavonskom Brodu. Zato jer vjerujemo u naše sportašice i sportaše i zato što znamo koliko su dobri uvjeti treninga važni za što bolje rezultate", istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara

Uz brojne druge goste, svečanom otvorenju novog sportskog objekta prisustvovali su i predstavnici Hrvatskog kajakaškog saveza te članovi KKK “Olimpik“ i KKK “Marsonia“.

"Ove današnje generacije brodskih kajakaša i kanuista mogu biti presretne i zadovoljne jer evo otvoren je objekt koji je ovaj sport stvarno zaslužio, i puno prije. Kajakaši i kanuisti će raspolagati sa 800 i nešto kvadrata zatvorenog i još 1000 i nešto m2 otvorenog prostora. Objekt je smješten na najboljem mogućem mjestu, gotovo uz samu rijeku Savu. Dolje su dva hangara za dva naša kluba, za smještaj čamaca i kanua, tu su prostorije za uprave i vodstva klubova, svlačionice s tuševima, sanitarni čvorovi, prostori za trenere, moderna teretana na 120m2. Na katu je kuhinja, prostorije za noćenje za gostujuće klubove koji dolaze ovdje na regate, ugostiteljski objekt, velika terasa prema Savi i tribina prema pomoćnom terenu NK Marsonije", dodao je Duspara.

Inače, Grad Slavonski Brod je sredinom mjeseca veljače raspisao i javni natječaj za izgradnju I. faze istočne tribine Stadiona na Savi u Slavonskom Brodu. Procijenjena vrijednost nabave za izgradnju ove tribine od 1210 sjedećih mjesta iznosi 6.700.000,00 kn. Istočna tribina Stadiona na Savi i novoizgrađena zgrada „Kajak kanu kluba" činit će prostornu i funkcionalnu cjelinu kompleksa Stadiona na Savi.

"Ulaganja u  sport u ovom gradu su sada preko 140 milijuna kuna, ovaj objekt sam 9,6 milijuna kuna. Nastavljamo i dalje, ide natječaj za izgradnju istočnih tribina nogometnog stadiona kraj Save sa 990 sjedećih mjesta prema glavnom terenu i 300-njak prema pomoćnom, to je investicija od nekih 6 milijuna kuna", kazao je u prigodi otvorenja brodski gradonačelnik Duspara.
 

Zadnje vijesti

Nogometaši Željezničara i Slavonca iz Bukovlja odigrali 1:1

Održan okrugli stol na temu zapošljavanja "Kako biti zaposlen danas i u budućnosti?"

Prometna nesreća na autocesti A3 s materijalnom štetom

FOTO GALERIJA

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole