Otkriveni maloljetnici koji su zapalili štand na tržnici

PU brodsko-posavska izvijestila je da su otkriveni počinitelji oštećenja rasvjetnih tijela i požara na štandovima na prostoru tržnice u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.10.2019
Otkriveni maloljetnici koji su zapalili štand na tržnici


 Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvije maloljetne osobe, na okolnosti počinjenja tri kaznena djela oštećenja tuđe stvari utvrdili su, da su stariji i mlađi maloljetnik, u vremenu od 15. rujna do 8. listopada, izazvali požar na dva prodajna štanda, te su također oštetili 20-tak rasvjetnih tijela (udarajući nogama u metalne stupove, što je dovelo do izgaranja rasvjetnih tijela).

Policijski službenici protiv počinitelja podnose posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež i Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. 

OSUMNJIČEN ZA KRAĐU IZ OTKLJUČANE KUĆE

Jučer je u Policijskoj postaji Slavonski Brod, dovršeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, kojega policijski službenici sumnjiče za kazneno djelo krađe. Osumnjičeni je početkom listopada, u Slavonskom Brodu, u Ulici H. Lucića, iskoristivši nepažnju vlasnika, ušao u otključanu obiteljsku kuću, te iz unutrašnjosti otuđio novac (više tisuća kuna). Protiv 25-godišnjaka policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

ALKOHOLIZIRANI VOZAČ ISKLJUČEN IZ PROMETA I ZADRŽAN NA OTRIJEŽNJENJU

Nadzirući promet, policijski službenici Postaje prometne policije, jučer (21. listopada), u 16.55 sati, u Slavonskom Brodu, na Sjevernoj veznoj cesti, zaustavili su osobni automobil, požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnjak. Alko testom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2.10 promila, te je alkoholizirani vozač odmah isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv 49-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

AKCIJA „MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA“ I DALJE AKTUALNA

U vremenu od 19. do 21. listopada, dvije osobe sa područja Slavonskog Broda te sa područja Općine Nova Kapela, odlučili su se na dragovoljnu predaju oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva te pozvali policiju. Policijski službenici protueksplozijske zaštite došli su po pozivu na dogovorenu lokaciju i preuzeli na siguran način slijedeće: jednu ručnu bombu M50P3, dvije ručne bombe M75, dva PAT metka (cal. 20 mm), 3 PAT metka (cal. 12,7 mm), 50 komada streljiva (cal. 7,9 mm), 50 komada streljiva (cal. 7,62 x 39 mm), pištolj CZ, pripadajući spremnik i 6 komada streljiva (cal. 7,65 mm).

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna i građani mogu bez straha od sankcija, policiji dragovoljno predati oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo u vremenski neograničenom vremenu. Potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, i stručno osposobljeni policijski službenici će doći te na siguran način preuzeti ubojita sredstva. 

 

Zadnje vijesti

Dvojicu udario metalnim montiračem, vrijeđao i policajce

Pronašli puške stare 30 i više godina, za ilegalno držanje oružja moguć i zatvor

Održana XI. svečana promocija promovenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos