Otkazano kakaj-kanu natjecanje na ergometru

Slavonski Brod trebao je ovoga mjeseca biti domaćinom hrvatskog prvenstva u kajak kanu ergometru. No, kako su izvijestili iz KKK Olimpik, natjecanje je otkazano.

Autor: bportal | Datum objave: 12.03.2016
"Djelatnici Weba sports firme, koja inače ima podružnicu u Novom Sadu, zaustavljeni su na granici Bačka Palanka-Ilok i onemogućen im je ulazak u Hrvatsku, iako su imali potrebnu dokumentaciju s kojom su i inače ergometre prevozili izvan vlastite države. Carinik je inzistirao na dodatnim dokumentima jer ergometre nije htio priznati kao sportsku opremu, već kao opremu za reklamu i promociju firme Weba sports. Ata karnet je važeći dokument za uvoz i izvoz sportske opreme kojeg  carinik  nije htio prihvatiti, a oni za žalbu prema višim instancama, koju su im preporučili djelatnici s njihove strane granice, više nisu imali vremena. Nažalost, na kraju je kombi s ergometrima vraćen u Srbiju čime je onemogućeno održavanje planiranog sportskog događanja u našem gradu", poručili su iz KKK Olimpik.

Natjecanje u ergometrima (trenažer ili sprava za veslanje) u većini drugih zemalja uobičajeno je već dugi niz godina. Kako ovakvo natjecanje u Hrvatskoj nije dosad održano, vodstvo kluba Olimpik te trener mlađih uzrasta Marko Lipovac, došli su na ideju kako bi organizacija ovakvog natjecanja dala mogućnost kajakašima i kanuistima da prije početka sezone provjere svoje kvalitete, odnosno rad u pripremnom dijelu godine. Takav događaj podigao bi, napominju u Olimpiku, razinu sportskih događaja u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji. Prvenstvo se trebalo održati u Sportskoj dvorani “Vijuš” , 13. ožujka. 

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"