Otišao je veliki sportaš i prije svega veliki čovjek - Josip Weber

Nakon što je sinoć na maksimirskom stadionu minutom šutnje cijela Hrvatska odala počast prerano preminuloj legendi brodskog nogometa Josipu Weberu, danas su se od njega oprostili i brojni prijatelji i sportski suradnici na komemoraciji u Slavonskom Brodu. Još jednom istaknuto je kako je otišao jedan veliki sportaš i prije svega veliki čovjek...

Autor: Olja Terzić | Datum objave: 10.11.2017
Otišao je veliki sportaš i prije svega veliki čovjek - Josip Weber


Članovi obitelji, prijatelji i sportski suradnici danas su se na komemorativnom skupu oprostili od velikog čovjeka i sportaša, hrvatskog i belgijskog reprezentativca Josipa Webera. Na skupu su govorili Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a, predsjednik ŽNS-a Dubravko Galović, sportski povjesničar i službeni kroničar Hajduka, Jurica Gizdić te Filips Dhondt, član uprave Cercle Bruggea, belgijskog nogometnog kluba, u čijem je dresu, uz Anderlecht, ostavio iznimno dubok i neizbrisiv trag.

"Dragi Josipe, hvala ti na tvojoj nepokolebljivoj odanosti. Nikada te nećemo zaboraviti, jer ostaju ljubav i poštovanje. Kroz svoja ćeš djela uvijek živjeti u našem sjećanju. Teško je reći posljednje zbogom čovjeku koji je nama bio blizak kao prijatelj, kolega i suradnik. Tvoj rad uvijek je bio usmjeren ka jednoj želji, a to je - svu svoju snagu iskoristiti na dobrobit onih koji su ga okruživali. Teško će biti zatvoriti prazninu koja ostaje tvojim odlaskom", rekao je Dubravko Galović, predsjednik ŽNS-a.

"Prije svega, Cercle Brugge želi zahvaliti Josipu na svim lijepim trenucima koje nam je pružio, ne samo u nogometnom kontekstu, već i onom ljudskom. Pamtit ćemo ga kao toplu i suosjećajnu osobu. Svoju sreću prenosio je na sve druge. Iduće nedjelje imamo domaću utakmicu u Cercle Bruggeu, i naravno da ćemo ga se sjetiti na dostojanstven način. Ne samo u klubu, Josip je bio voljen u cijeloj Belgiji", istaknuo je Filips Dhondt, član uprave Cercle Bruggea.

U kojem god kutku svijeta se nalazio, Josip je na svaki način pokazivao svoje porijeklo.

"Uvijek se pisalo Josip Weber, gdje je rođen. Rođen je u Slavonskom Brodu, jednom manjem mjestu, ali velikom po produkciji sportskih veličina, posebno nogometnih. U ratno vrijeme, dok smo se uz različite načine borili za opstojnost naše domovine, on je svakim svojim nastupom, golom, podsjećao ljude iz koje zemlje potječe", kazao je Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a.

U svojoj nogometnoj karijeri branio je boje kluba Borac iz Podvinja, slavonskobrodskog BSK-a, današnje Marsonije, vinkovačkog Dinama, današnje Cibalije, ali i splitskog Hajduka, u kojem je proveo dvije godine.

"Bile su to dvije prekrasne godine. Uvijek se rado vraćao Hajduku i uvijek se s pravom smatrao dijelom obitelji. Jučer je bila utakmica u Tučepima, gdje mu je publika, nakon minute šutnje, velikim pljeskom odala zahvalnost. Kad se opraštamo od svojih velikana, među kojima je svakako Josip Weber, kažemo ono zadnje: I dok bude bile boje, pamtit ćemo ime tvoje", poručio je Jurica Gizdić, sportski povjesničar i službeni kroničar Hajduka.

Josip Weber pokopan je danas na Gradskome groblju u Slavonskom Brodu. Preminuo je u 53. godini nakon duge i teške bolesti. 

 

Zadnje vijesti

Potpisani ugovori za dodjelu materijalnih i financijskih sredstava KPA "Marsonia" i HGSS-u

Nogometaši Marsonije sutra dočekuju NAŠK iz Našica

Uhvaćeni provalnici u četiri obiteljske kuće

VIJESTI

Ulaganja u kvalitetniji sustav zaštite i spašavanja

Potpisani ugovori za dodjelu materijalnih i financijskih sredstava KPA "Marsonia" i HGSS-u

NAJČITANIJE DANAS

Apsolutni pobjednik Pulskog filmskog festivala

Film Dnevnik Diane Budisavljević počinje igrati u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema