Ostat ću mlad – večer za sjećanje

Akustična večer - prvi dio 6. memorijala Krešo Blažević - održana je u 22. ožujka u Dvorani Gradske knjižnice. Brojni prijatelji i poštovatelji stihova i glazbe prerano umrlog Kreše Blaževića, tekstopisca, kompozitora i pjevača legendarne grupe Animatori, napunili su Dvoranu do posljednjeg mjesta u potrazi za novim sjećanjima na njega, za užitkom slušanja njegove glazbe i duhom optimizma koji je ovaj umjetnik širio oko sebe.

Autor: Veljko Lukić | Datum objave: 23.03.2013
Kroz program brižljivo odabranih Blaževićevih pjesama, autobiografskih crtica i anegdota iz života u interpretacijama Ad astre, njegove kćeri Hane i njezinog benda, Petra Bašića, Darije Mataić Agičić, Slavena Gojkovića, Jugoslava Gojkovića, Andrijane Nemet-Kosijer, Željka Parlova, Ivana i Marine, nepogrešivo je vodio iskusan i ležeran par voditelja - Suzana Šarić i Tomislav Goll.

Programu je prethodila debata na temu: Glazba može ili ne može izazvati društveno neprihvatljivo ponašanje - u kojoj su sudjelovali studenti Učiteljskog fakulteta i učenici Klasične gimnazije u kojoj je pobijedila negativistička grupa. U Dvorani je postavljena izložba plakata, fotografija i omota za gramofonske ploče grupe Animatori.

Večer prepuna emocija i nostalgije, nadahnuti izvođači, dobar odabir  autobigrafskih pričica - svjedoka duha vremena i života jednog rokera – nikog nisu ostavili ravnodušnim, ni njegove prijatelje, niti one koji ga nisu osobno poznavali. Bila je to večer za pamćenje. Moglo se s uzdahom zaključiti da Krešo živi, ne samo kroz svoje pjesme otisnute na vinilu i CD-ovima, nego u srcima ljudi koji svojim dolaskom na memorijal iskazuju simpatije i počast čovjeku posvećenom vječnim vrijednostima: ljepoti, ljubavi, prijateljstvu, humoru, potrebi za iskazivanjem vlastitosti. Stoga, sve čestitke organizatorima koji, njegujući sjećanje na Krešu Blaževića, žele otrgnuti od zaborava sve ono što je vrijedno za sačuvati od zaborava, prvenstveno uspomene na snagu, ali i krhkost mladosti. 

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U prometu za volanom s 1,83 promila

Gradske blagajne od ponedjeljka nastavljaju s radom

Srušena u bombardiranju oštećena zgrada Prve hrvatske štedionice

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji