Ostat ću mlad – prvi program u novom Centru mladih

Na konferenciji za medije koja je održana u večernjim satima, 19. ožujka, u  prostorijama Centra mladih – predstavnici organizatora 6. memorijala Krešo Blažević koji će se 22. i 23. ožujka održati pod sloganom Ostat ću mlad, po istoimenom naslovu njegove pjesme – obrazložili su svoje motive, informirali o sudionicima memorijala i mnogim drugim detaljima o kojima ovisi uspješna organizacija sjećanja na glazbenika koji je formativne godine proveo u Slavonskom Brodu. Kroz konferenciju prisutne predstavnike medija vodio je Mario Jurković.

Autor: Veljko Lukić | Datum objave: 19.03.2013
Dr. Jugoslav Gojković u ime Građanske udruge Kamelen & mreža izrazio je zadovoljstvo što će se 6. memorijal održati u Centru mladih, idealnom prostoru za realizaciju kulturnih sadržaja koji intrigiraju mlade. Istaknuo je da su Krešo Blažević i njegova glazba brodski brend koji treba njegovati. Rekao je da su  tom smislu sudionici organizacije, njih preko sto, potpuno dragovoljno uložili su svoju energiju i znanje da memorijal uspije. Zahvalio se gradonačelniku dr. Mirku Duspari i gradskoj upravi na razumijevanju i materijalnoj podršci. Darija Matić Agičić u ime Gradske knjižnice podsjetila je novinare da će se u petak, u Dvorani GK, održati Akustična večer – Sjećanje na Krešu, s više sudionika. Prethodit će joj debata studenata Učiteljske akademije i učenika Klasične gimnazije. U Dvorani će biti postavljena izložba plakata, omota i fotografija. Tomislav Goll, glazbeni selektor memorijala, upoznao je novinare s bandovima koji će nastupiti u subotu  na Koncertu rock skupina u Klubu mladih. Naglasio je da je siguran da će memorijal proteći kao luda zabava. Berislav Martinac je istaknuo da organizacija memorijala zapravo traje čitavu godinu, da su ju pomogli brojni sponzori, da će se ulaznice prodavati u Klubu za mlade u Starčevićevoj ulici, da će biti tiskane majice koje će se prodavati po cijeni od 60 kuna, te da će se prodavati ulaznice po 20 kuna.

Gradonačelnik Duspara obavijestio je novinare da će se Krešin memorijal održati u novim prostorijama Centra mladih, te da će to ujedno biti čin početka njegovog rada. Naglasio je da su Grad i Turistička zajednica prepoznali Memorijal kao brodski kulturni i turistički brend, te da su ga u tom smislu podržali.

Treba usput podsjetiti da je Centar mladih smješten u adaptiranim prostorijama nekadašnjeg kina Brod. Centrom mladih za sada će upravljati gradska ustanova Kazališno-koncertna dvorana „Ivana Brlić Mažuranić“. Organizaciju sadržaja rada Centra KKD dogovarat će s brojnim udrugama mladih Slavonskog Broda.

{youtube}MlbPL38JWQo|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Županija privremeno obustavlja donacije koje su dodijeljene javnim pozivima

Raspred za Veliki tjedan i Uskrs u Župi Gospe Brze Pomoći

Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji