Osječka akademija bolja od Brođana

U košarkaškoj ligi Slavonije i Baranje za kadete natječe se 8 klubova, dok ih je 6 u konkurenciji, a među njima su i dvije slavonskobrodske ekipe. Liga je za igrače koji su rođeni 2002. godine i mlađi, dok primjerice Beli Manastir koji igra izvan konkurencije u svom sastavu ima i nešto starije. S druge strane KA Osijek koja također nastupa izvan konkurencije ovu ligu koristi kao dobru pripremu za nastup u Jedinstvenoj Hrvatskoj ligi koja ima počinje u siječnju slijedeće godine. U susretu 6. kola Osječani su na parketu dvorane Vijuš sa 73:42 pobijedili kadete Slavonskog Broda 1946.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 22.12.2018
Osječka akademija bolja od Brođana
U prve dvije četvrtine bilo je izjednačeno. Imali su mladi Brođani nekoliko puta i minimalnu prednost, dok je prva dionica završila sa 16:14 za goste. Posljednje poravnanje na utakmici kadeti domaćeg trenera Igora Kovačevića imali su na početku druge četvrtine kada je bilo 20:20, dok se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Osječana od 32:25. Utakmica je odlučena u trećem periodu koji su gosti dobili s 20:7 te su uoči posljednje četvrtine imali velikih 52:32. Do kraja su oba trenera prigodu dala svim igračima koje imaju na raspolaganju. U sastavu KA Osijek najučinkovitiji bili su: Filip Novak sa 17, Marin Jurić s 13, Matej Miškić s 12 i Blaž Vojedilov s 11 koševa.

Kadetima Slaovnskog Broda 1946 ovaj poraz se ionako ne računa u tablicu u konkurenciji, dok su ih boljeg rezultata u ovoj utakmici koštala slobodna bacanja. Naime, pogodili su ih 7 od čak 27 pokušaja, dok je u domaćem sastavu najviše koševa 11 postigao Ivan Lazić. Do njega je Mihael Martinović ubacio 10, dok su Arian Kovačević i Marin Zavor svaki imali po 7 ubačaja.

Na ljestvici u konkurenciji, kadeti Slavonskog Broda 1946 nalaze se na 4. mjestu s dvije pobjede i 3 poraza te će se do kraja natjecanja s Borovom i Vrijednosnicama Osijek boriti za 2. mjesto.

Zadnje vijesti

Plenković u Slavonskom Brodu na sjednici ŽO HDZ-a, dogovorena dinamika rada za izbore

Drugi dan Hrvatskog Premier Tenisa obilježio spektakularan meč Majoli, Ivaniševića i mladih snaga

Nogometna akademija NOPO – Legen krenula s radom

VIJESTI

Parlamentarni izbori 2020.

Plenković u Slavonskom Brodu na sjednici ŽO HDZ-a, dogovorena dinamika rada za izbore

FOTO GALERIJA

Brza DC/AC punionica vozila na električnu energiju u gradu Slavonskom Brodu

Slavimo biološku raznolikost i Brodsko-posavske županije

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu