Osigurana usluga komunikacijskog posrednika za 15 gluhih osoba s područja županije

Dana 30. rujna 2021. godine održana je u prostorijama Športskog saveza gluhih Brodsko-posavske županije uvodna konferencija za projekt UP.02.2.2.14.0106 Komunikacijski posrednik u ulozi socijalnog uključivanja osoba oštećena sluha.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.10.2021
Osigurana usluga komunikacijskog posrednika za 15 gluhih osoba s područja županije


 Konferenciju je otvorio uvodnim pozdravom predsjednik Športskog sveza gluhih gospodin Tomica Pavić, a izlaganje je vodio voditelj projekta gospodin Josip Brozović. Na samom početku gospodin Brozović upoznao je korisnike s funkcioniranjem projekata koji se sufinanciraju iz Europskog socijalnog fonda, te da je naš projekt također sufinanciran kroz natječaj „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III.

Športski savez gluhih Brodsko-posavske županije kao nositelj projekta provodit će projekt u trajanju od 20 mjeseci u razdoblju od 19. srpnja 2021. do 19. ožujka 2023. godine uz intenzitet potpore od 100%. Ukupna vrijednost projekta je 535.500,00 kn. Cilj projekta “Komunikacijski posrednik u ulozi socijalnog uključivanja osoba oštećena sluha” je osigurati uslugu komunikacijskog posrednika za 15 gluhih osoba s područja Brodsko-posavske županije. Ciljna skupina projekta su gluhe i nagluhe osobe koje žive na području Brodsko-posavske županije. 

Mjerljivi ishodi projekta su zaposliti jednog komunikacijskog posrednika koji će kroz 20 mjeseci pružati uslugu tumačenja i prevođenja sa i na hrvatski znakovni jezik za 15 korisnika s područja Brodsko-posavske županije i to u razdoblju od 20 mjeseci za vrijeme trajanja projekta. Zaposliti jednog koordinatora koji će obavljati poslove organizacije i koordinacije aktivnosti. 

Za korisnike projekta održana je edukacija kako bi se upoznali sa načinom korištenja usluge, a zaposleni komunikacijski posrednik je završio edukaciju za komunikacijskog posrednika kako bi kvalitetnije pružao uslugu. 

Na kraju je gospodin Bozović istaknuo kako će se kroz element Promidžba i vidljivost ostvarit ugovorene usluge koje za cilj imaju osigurati vidljivost projekta, ali i upoznati javnost s ovom populacijom, te ju senzibilizirati za njihove potrebe. Projektni tim će kroz redovne sastanke osigurati neometanu provedbu projekta i tako omogućiti neometano pružanje usluge komunikacijskog posrednika gluhim i nagluhim osobama na području Brodsko-posavske županije. 

Zadnje vijesti

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

123 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 5 osoba preminulo

Ekipa Brodsko-posavske županije državni prvaci u šah

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja