Oriolik spreman za novu sezonu

Pred nogometašima Oriolika iz Oriovca je posljednji tjedan priprema uoči početka nove sezone u Trećoj ligi – istok koja će biti 4. rang natjecanja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.08.2022
Oriolik spreman za novu sezonu


 Crvene koje vodi trener Robert Dujić uz pomoćnika Marija Markovića očekuje zanimljiva i neizvjesna sezona na trećeligaškom istoku. S prošlosezonskih 18 sada je u natjecanju 16 klubova od kojih su novi Valpovka iz Valpova, Borac iz Kneževih Vinograda i Svačić iz Starog Slatinika. Oriovčani se u takvoj ligi s obzirom na igrački kadar realno nadaju plasmanu u gornju polovicu na prvenstvenoj ljestvici. Uvijek je važno prvenstvo otvoriti s pobjedom te se momčad Roberta Dujića u slijedeću subotu, 20. kolovoza nada domaćim bodovima protiv NAŠK-a iz Našica.

U ovim ljetnim pripremama nogometaši Oriolika odigrali su 8 prijateljskih utakmica. Prvo su s 2:0 poraženi od Marsonije, dok su protiv Slavonca iz Nove Kapele odigrali 3:3. Do pobjede s 3:0 došli su nad Podvinjem, dok su na turniru u Pleternici prvo sa 4:2 poraženi od domaće Slavije, a onda s 3:2 i od Kutjeva. Prošli vikend na turniru u Brodskom Stupniku svladali su s 3:1 BONK iz Bebrine, da bi u finalu s 3:2 poraženi od Svačića iz Starog Slatinika. Danas je momčad Roberta Dujića protiv Tomislava iz Donjih Andrijevaca odigrala svoju posljednju provjeru uoči subotnjeg dolaska NAŠK-a iz Našica u Oriovac. Uz prvenstvo Oriovčani nastupaju u Kupu Hrvatske u kojem su nositelji tako da će u pretkolu biti slobodni.

Mnogi smatraju da će Treća liga – istok u novoj sezoni biti jako izjednačena jer u njoj više nisu: Vukovar, Zrinski iz Jurjevca, Belišće i Marsonia kao i Slavonac iz Bukovlja. Teško je reći tko je favorit međutim, Bedem iz Ivankova, požeška Slavonija i Đakovo Croatia su ekipe koje ciljaju na sami vrh. Svakako da se u tu borbu može umiješati još netko, a možda to budu upravo nogometaši Oriolika.

U Orioliku se svjesno ovo ljeto nisu pojačavali u igračkom dijelu, već su se orijentirali na mlade i nedovoljno afirmirane igrače. Upravo će Treća liga – istok biti pravi poligon za razvoj takvih igrača što jamči zanimljivo i neizvjesno prvenstvo.  

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara