Optimizam na ulasku u 2021. u Udruzi Loco Moto

Teška godina je iza Udruge osoba s invaliditetom "Loco Moto". Koronavirus, strah od zaraze, izoliranost, nemogućnost druženja – sve je to utjecalo na život članova. No u 2021., kažu, ulaze s velikim optimizom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.02.2021


 Za članove Udruge "Loco-Moto" dolazak u udrugu nije tek jedna u nizu tjednih obveza.  Za neke članove to su i one osnovne stvari koje su velikoj većini dostupne i čine se jednostavnima i svakodnevnima. Poput posjete Gradskoj knjižnici. Prošli tjedan članovi udruge posjetili su prostore knjižnice, neki i prvi puta.  Posjetili su i Kazališno-koncertnu dvoranu "Ivana Brlić Mažuranić".  Sve to s ciljem aktivnog uključivanja u zajednicu. Ne samo na papiru i deklarativno već u pravom smislu riječi.

I zato je koronavirus, nemogućnost sastajanja, druženja, učenja i izlaska iz svojih domova za veliku većinu članova bio korak natrag. 

Djelomično popuštanje mjera normaliziralo je pružanje usluga poput osobne asistencije koja je pogotovo članovima koji žive sami, od životne važnosti. Vratio se i život u udrugu, a programi se provode u manjim skupinama kako bi se zadovoljile trenutne epidemiološke mjere. Posebno je aktivno u kreativnom kutku ove udruge koja je prepoznatljiva po svojim ukrasnim i uprabnim predmetima. Kako nije bilo sajmova, prebacili su se na Internet. 

Kreativni no i željni prave integracije u društvo. Ona se ostvaruje kroz ravnopravnost na ulici, u instituciji, u trgovnini, no i kroz omogućavanje kvalitetnog radnog mjesta. Svemu se tome nadaju u udruzi i u skladu s tim planiraju i aktivnosti u ovoj, svi se nadaju, boljoj 2021. godini. 

Zadnje vijesti

Brođani superiorno do finala

Rođen znameniti hrvatski paleontolog Dragutin Gorjanović-Kramberger

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću