Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

U tijeku adaptacije prostora, kupovina opreme i početak izgradnje novog objekta sve u sklopu projekta "Sretne ciglice grade put u zajednicu"

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.02.2020
Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna
 Smanjenje broja djece po domovima, veći broj udomiteljskih obitelji, prevencija rizičnih slučajeva kako djeca ne bi završavala po institucijama – sve su to ciljevi kojima teže i u Slavonskom Brodu. Naime Centar za pružanje usluga u zajednici "Kuća sretnih ciglica" već godinama promovira deinstitucionalizaciju, a sada će poboljšati kvalitetu i opseg rada uz pomoć europskih sredstava. U tijeku je provedba projekta "Sretne ciglice grade put u zajednicu".

Jedna od glavnih ciljeva proljekta je unaprijediti infrastrukturne kapacitete ustanove "Kuća sretnih ciglica, to uključuje adaptaciju postojećih te kupovina i gradnja novih objekata, time će se proširiti broj usluga koje pružaju. Tako će "Kuća sretnih ciglcia usluge pružati i u Novoj Gradiški te djeci s problemima u ponašanju, ali i proširiti broj korisnika savjetovanja i organiziranog savjetovanja.

Trenutno se u u postojećem objektu u Vrazovoj ulici u Slavonskom Brodu izvode radovi na  adaptacija prostora, kao i u dva stana u slavonskobrodskom Naselju Andrije Hebranga te Novoj Gradiški u prostoru koji im je ustupio grad. 

Radi se i u Podvinju, i to na prilagodbi kuće koji je kupljena za novu namjenu, a to je za djecu s problemima u ponašanju. 

"Taj program će biti za pet korisnika, riječ je o dečkima u dobi od 14 do 18 godina s blažim problemima u ponašanju kako bi se spriječio daljni razvoj tih problema. Oni će tamo imati radne zadatke, velika je okućnica, a s njima će se svakodnevno raditi", kaže nam o svrsi novog objekta Renata Puljko, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici "Kuća sretnih ciglica".

Ukupno, kroz projekt će biti omogućeno pružanje kvalitetenih usluga za ukupno 110 korisnika. Projekt traje ukupno 36 mjeseci, a završava do 29. lipnja 2021. Najveći dio ovog projekta financira Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj i to 9.687.865,02 kuna od ukupno 10.165.761,04 kuna koliko je projekt vrijedan.

Do kraja projekta preostaje još provedba središnjeg dijela, odnosno izgradnja novog objekta koji će se graditi na zemljištu u Vrazovoj koje je centru donirao Grad Slavonski Brod u blizini postojeće kuće. Novi objekt služit će provedbi preventivnih programa, savjetovanja djece, mladih te obitelji kao i za poludnevni boravak za djecu i mlade koji su u riziku od izdvajanja iz obitelji.  Ujedno će biti i središnjica Centra za pružanje usluga u zajednici "Kuća sretnih ciglica".

U foto galeriji donosimo kako trenutno izgleda stanje na obnovi i adaptaciji postojećih i novih objekata.

Više o projektu na članku "Sretne ciglice vode put u zajednicu" te na mrežnim stranicima "Kuće sretnih ciglica".

 

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja