Oproštajna misa gundinačkog župnika Jose Peraka

Svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Mateja, apostola i evanđeliste, vjernici župe Gundinci oprostili su se u nedjelju 20. kolovoza od svoga dugogodišnjeg župnika vlč. Jose Peraka, koji odlazi u mirovinu. U koncelebraciji župnika bio je domaći sin, vlč. Drago Tukara.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.08.2017


U svojoj propovijedi župnik Perak obratio se vjernicima prigodnim riječima zahvale za svaku pomoć i suradnju tijekom njegovog boravka u ovoj župi. Uz tumačenje riječi Božje, pozvao je sve vjernike da se utječu pod zaštitu Gospe Siromaha, da se u nju pouzdaju, njoj vjeruju.
 
Misno slavlje animirali su veliki i mali župni zbor te muška pjevačka skupina „Zuce“. Pred kraj misnog slavlja dječji zbor zahvalio je župniku otpjevavši dvije pjesme, a riječ zahvale uime svih župljana župniku Peraku izrekla je Barbara Mihić. Spomenula je prošlost, župnikov dolazak u župu, njegovo pastoralno djelovanje, a napose je govorila o njegovu duhovnom životu i vjeri koju je rado prenosio svojim vjernicima, pritom ne zanemarujući materijalna dobra u župi. Nakon misnog slavlja upriličeno je prigodno druženje svih vjernika s njihovim župnikom uz razgovor.

izvor: djos.hr
 

Zadnje vijesti

U Slavonskom Brodu odigrana predstava "Kad svijeće dogore"

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Građani, ne držite pin uz bankovne kartice

FOTO GALERIJA

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Obilježen Dan grada Slavonskog Broda

Motorijada opravdala očekivanja više od 4 tisuće bikera i 15 tisuća posjetitelja

Otvorena izložba Vedrana Ružića: Simfonija betona i željeza