Opet najbrojniji prekršaji: brzina, pojas, alkohol i mobitel

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 13. do 19. kolovoza 2018. godine, u okviru preventivno represivnih aktivnosti, utvrdili su ukupno 436 prometnih prekršaja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.08.2018
Opet najbrojniji prekršaji: brzina, pojas, alkohol i mobitel
 Unatoč kontinuiranim policijskim kontrolama i dalje su najbrojniji prekršaji: brzina, pojas, alkohol i mobitel. Utvrđeno je 241 prekršaj nepropisnih brzina, 33 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Policijski službenici su između ostalih,  zaustavili dva rekordera, koji su na autocesti A3, jurili nevjerojatnim brzinama od 231 i od 255 km/h, te se čini kao da pojedini vozači ne mare za vlastiti život. Takvim brzinama mogli bi se odvesti ravno u smrt ili postati invalidi do kraja života, a da se ne spominje opasnost koju predstavljaju za druge nedužne sudionike u prometu. 

Najvećom brzinom od 255 km/h kretao se BMW, kojim je upravljao 37-godišnjak iz Njemačke, te 231 km kojim je upravljao 54-godišnjak iz Turske. 

Isto tako, u naselju su zaustavljena dva rekordera (Stari Slatinik i Batrina), kod kojih je  utvrđena je brzina od 108 km/h i 135 km/h. Jureći takvim brzinama pojedinci su opasnost ne samo za sebe, već i druge nedužne sudionike u prometu.

Drugi su pak, alkoholizirani sjeli za upravljač osobnog automobila. Najveća koncentracija alkohola (2,20 promila), očitana je u organizmu 32-godišnjaka u Slavonskom Brodu. 

Policija i ovom prilikom apelira na sve sudionike u prometu da budu oprezni, čuvaju svoj život i živote drugih, te se pridržavaju  prometnih propisa.

 

Zadnje vijesti

Unatoč dobroj igri poraz Marsonije kod Dinama 2

Deset novooboljelih od koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji

Budite dio "Mreže suradnje"

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Budite dio "Mreže suradnje"

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG