"Opet me je žensko napravilo volom" Ivana Šeremeta

Usprkos životu izvan metropole Ivan Šeremet neprestanim angažmano, kao umjetnik i organizator umjetničkih događanja u Slavonskom Brodu, kontinuirano je pristutan na hrvatskoj suvremenoj sceni. - tako glasi uvod u biografiju brodskog autora objavljen na stranici zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. Iznova je to dokazao i jučerašnjim performansom u centru grada.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 18.02.2018


Ovoga puta vizualna baza za performans jedan je od natpisa na gradskim ulicama "Opet me je žensko napravilo volom". Šeremet ga ovdje koristi kao motiv za vlastitu priču.  Postavlja ga pokraj kamene skulpture poznatog umjetnika Branka Ružića.  Kritika, a ujedno i metafora. Šeremet ovdje izražava svoj stav prema aktualnom lokalnom ozračju brodske kulture.

Šeremet i ovim performansom ponovno pokazuje da je njegov opus sve samo ne dosadan. Svojim radovima aktualizira i ukazuje, kritizira i daje svoj iskreni sud o ljudima, mjestima, događajima i kulturnoj sceni. Njegov iskren i komercijanog neprerađen umjetnički izričaj prepoznale su brojne hrvatske ustanove i galerije izvan Slavonskog Broda. Pa je tako izlagao u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, Galeriji Greta, Akademia Moderna, riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, dubrovačkoj Galeriji Flora te nizu drugih ustanova iz kulture.

Zadnje vijesti

Šuma u slikama, riječima i mirisima proljeća

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu

Harmonikaši iz Livna pobjednici 9. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy

Ponovno buknuo požar na pilani u Trnjanima