"Opet me je žensko napravilo volom" Ivana Šeremeta

Usprkos životu izvan metropole Ivan Šeremet neprestanim angažmano, kao umjetnik i organizator umjetničkih događanja u Slavonskom Brodu, kontinuirano je pristutan na hrvatskoj suvremenoj sceni. - tako glasi uvod u biografiju brodskog autora objavljen na stranici zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. Iznova je to dokazao i jučerašnjim performansom u centru grada.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 18.02.2018


Ovoga puta vizualna baza za performans jedan je od natpisa na gradskim ulicama "Opet me je žensko napravilo volom". Šeremet ga ovdje koristi kao motiv za vlastitu priču.  Postavlja ga pokraj kamene skulpture poznatog umjetnika Branka Ružića.  Kritika, a ujedno i metafora. Šeremet ovdje izražava svoj stav prema aktualnom lokalnom ozračju brodske kulture.

Šeremet i ovim performansom ponovno pokazuje da je njegov opus sve samo ne dosadan. Svojim radovima aktualizira i ukazuje, kritizira i daje svoj iskreni sud o ljudima, mjestima, događajima i kulturnoj sceni. Njegov iskren i komercijanog neprerađen umjetnički izričaj prepoznale su brojne hrvatske ustanove i galerije izvan Slavonskog Broda. Pa je tako izlagao u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, Galeriji Greta, Akademia Moderna, riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, dubrovačkoj Galeriji Flora te nizu drugih ustanova iz kulture.

Zadnje vijesti

Zorica Kondža I SBTV Brođanima pružili večer koja će se dugo pamtiti

NAJČITANIJE DANAS

Božićni darovni koncert

Zorica Kondža I SBTV Brođanima pružili večer koja će se dugo pamtiti

FOTO GALERIJA

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju

Prva izložba skulptura izrađenih od drveta vinove loze u svijetu

Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada svečano obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom