"Opet me je žensko napravilo volom" Ivana Šeremeta

Usprkos životu izvan metropole Ivan Šeremet neprestanim angažmano, kao umjetnik i organizator umjetničkih događanja u Slavonskom Brodu, kontinuirano je pristutan na hrvatskoj suvremenoj sceni. - tako glasi uvod u biografiju brodskog autora objavljen na stranici zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. Iznova je to dokazao i jučerašnjim performansom u centru grada.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 18.02.2018


Ovoga puta vizualna baza za performans jedan je od natpisa na gradskim ulicama "Opet me je žensko napravilo volom". Šeremet ga ovdje koristi kao motiv za vlastitu priču.  Postavlja ga pokraj kamene skulpture poznatog umjetnika Branka Ružića.  Kritika, a ujedno i metafora. Šeremet ovdje izražava svoj stav prema aktualnom lokalnom ozračju brodske kulture.

Šeremet i ovim performansom ponovno pokazuje da je njegov opus sve samo ne dosadan. Svojim radovima aktualizira i ukazuje, kritizira i daje svoj iskreni sud o ljudima, mjestima, događajima i kulturnoj sceni. Njegov iskren i komercijanog neprerađen umjetnički izričaj prepoznale su brojne hrvatske ustanove i galerije izvan Slavonskog Broda. Pa je tako izlagao u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, Galeriji Greta, Akademia Moderna, riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, dubrovačkoj Galeriji Flora te nizu drugih ustanova iz kulture.

Zadnje vijesti

U PK Marsoniji rade s djecom s poteškoćama u razvoju

NAJČITANIJE DANAS

Besplatne projekcije

Filmski velikani u novom ciklusu Palube 7

FOTO GALERIJA

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!

U tijeku završni radovi na novom prostoru za kajak-kanu klubove

Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"