Općina Velika Kopanica proslavila svoj dan; realizirani brojni razvojni projekti unazad godinu dana

Općina Velika Kopanica jučer je proslavila svoj Dan i blagdan zaštitnika sveotg Ilije proroka. Na svečanoj sjednici općinskog vijeća bila je prigoda i za kratak rezime svega što je učinjeno u cilju svekolikog razvoja ove općine. Iza mladog je načelnika Ivana Meteša prva godina mandata, kojega je, kaže, obilježilo niz novih projekata.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 21.07.2018


 "Nastavili smo s pravim i dobrim projektima koji su bili pokrenuti za vrijeme prijašnjeg saziva Općinskog vijeća. Nastavili smo s izgradnjom vodovodne mreže, a za koji dan krenut će i priključci na vodu. Izgradili smo javnu rasvjetu u ulici Ivana Filipovića, uredili nerazvrstane ceste, izgradili dječje igralište u Beravcima, uredili groblja, izgrađen je i krućžok u Velikoj Kopanici. Nastavljamo dalje s novim projektima za koje ćemo povući sredstva iz EU fondova", kazao je načelnik Meteš, između ostalog, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. 

 
Predsjednik Vijeća Tomislav Jagić istakknuo je jako dobru suradnju sa svim vijećnicima bez obzira na političke boje, s načelnikom ali i sa Županijom. Stanje u općinskoj blagajni je, kaže, dobro, očekuju se novi projekti i novi prihodi iz državnih i EU fondova. Da je i suradnja s načelnicima susjednih općina također dobra, potvrđuje i dolazak nekoliko njih na proslavu Dana Općine Velika Kopanica; bili su tu načelnici općina Slavonski Šamac, Sikirevci, Vrpolje, Donji Andrijevci...
 
Uz prigodan program, načelnik Meteš dodijelio je zahvalnice i novčane nagrade učenicima s područja ove općine koji su pokazali izvrsne rezutate na državim i svjetskim natjecanjima; to su Magdalena Dropulja, ponjbolja učenica krojačica u Hrvatskoj, zatim Gabrijela Martinović najbolja nogometašica 1. hrvatske ženske kadetske lige, te Borna Šimić koji je na državnim i svjetskim natjecanjima postigao izimne rezultate u prirodnim znanostima. Odana je i počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganem vijenca pred spomen obilježje u središtu Kopanice, a služena je i sveta misa u baroknoj župnoj crkvi svetog Ilije.

Program proslave Dana Općine nastavlja se u  u nedjelju, 22. srpnja 19. smotrom folkora Vidit će se na Sv. Iliju koja cura ima đuvegiju u organizaciji KUD-a “Ivan Filipović". To je stari običaj koji se odvijao na dan Svetog Ilije Proroka,  a djevojke su dobivale licitarska srca od svojih budućih svekrva, te je tako i službeno objavljena udaja. Nakon nastupa folklornih skupina uslijedit će druženje i zabava do ranih jutarnjih sati uz koncert Crvene jabuke.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Tradicionalna donacija mandarina Dubrovačko-neretvanske Brodsko-posavskoj županiji

Stručni skup o novim mogućnostima liječenja laserom u urologiji

Počinje akcija "Mir i dobro"

NAJČITANIJE DANAS

Jedinstveno životno iskustvo

Iskustva Brođanke Antonije Krajina u Kambodži gdje je podučavala jogu

FOTO GALERIJA

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju

Prva izložba skulptura izrađenih od drveta vinove loze u svijetu

Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a