Općina Bukovlje provodi projekt 'Zaposli se, osnaži se 2' i zapošljava 18 žena

BUKOVLJE - Općina Bukovlje jedna je od prvih općina u Brodsko posavskoj županiji koja je u okviru nacionalnog programa 'Zaželi' prijavila i provela projekt zapošljavanja žena u prvoj fazi, ali i među prvima koja s istim projektom nastavlja i dalje. Danas je naime, održana uvodna konferencija općinskog projekta 'Zaposli se, osnaži se 2!' u okviru natječaja Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II, vrijednog 1.572.845,00 kuna i koji u potpunosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 30.07.2020
Općina Bukovlje  provodi projekt 'Zaposli se, osnaži se 2' i zapošljava 18 žena


Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod i udruga Eko Brezna. Projektom je predviđeno zapošljavanje 18 nezaposlenih žena (koje se nalaze na tržištu rada) na razdoblje od 12 mjeseci i to na poslovima skrbi o ukupno 108 krajnjih korisnika. Svaka od njih skrbit će o najmanje 6 korisnika. 

"Cilj projekta je kroz zapošljavanje žena u lokalnoj zajednici osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju u Općini Bukovlje", pojasnila je koordinatorica projekta Ana Marić. 

„Vrijedan je to projekt podjednako za nezaposlene žene kao i za korisnike, kojima svaka pomoć dobro dođe", istaknuo je Davor Petrik, načelnik Općine Bukovlje u kojoj  kao i u mnogima imaju problem s odlaskom mladih, a od ukupno 3100 stanovnika, starijih je sve više, kojima je potrebna pomoć u svakodnevnim aktivnostima. 

"Ovo je nastavak vrijedne inicijative. Program ovoga puta traje kraće, najviše 12 mjeseci, jer je to i kraj ove financijske perspektive, a svi se nadamo da će u sljedećoj biti također programirano nešto slično kako naši krajnji korisnici kao i ove žene ne bi ostale bez pomoći" kazala je voditeljica projekta Lidija Vukojević. 

Projekt je pripreman relativno kratko, tako da nisu dugo čekale niti nezaposlene žene niti krajnji korisnici. Osim onih koje su do sada bile zaposlene tu je osam novih, kojima to jako puno znači, a sve su danas u svečanoj dvorani Bukovlje potpisale ugovore. 

„Žene su do sada pokazale izuzetnu odgovornost, volju za radom, a ovim programom se htjelo postići ne samo njihovo zapošljavanje nego i povećanje samopouzdanja te ponovno uključivanje u društveni život. One se tako osjećaju bolje, zadovoljnije, uspostavile su nekakve kontakte i veze s okolinom u kojoj žive, a usto se osjećaju sigurno i korisno jer pomažu i rade jedan zaista dobar posao. Nadamo se da će to u budućnosti postati i nešto institucionalno", dodala je Lidija Vukojević.

Mnogima bi to puno značilo jer vjeruju kako bi kroz ovaj program mogle ostvariti uvjete za mirovinu, što  je pravo rješenje za one žene koje su bile teško zapošljive. Među njima je i  Dušanka Bogdanović (59), iz Šušnjevaca, zahvalna jer nastavlja s poslom nakon što je odradila i u prvoj fazi 23 mjeseca. 

"Svima nama je ovaj posao od velike važnosti. pogotovo za nas koje smo starije i nakon što smo poslije 20 godina staža ostale bez posla" kaže Dušanka koja je u 'Jasinju'  radila kao knjigovođa. „Mislim da dobro pomažemo starima i nemoćnima, pogotovo u selima u kojima nema ni trgovine, ni ljekarne, ni pošte…doista smo potrebni tim ljudima kao i oni nama. Radit ću iste poslove kod istih ljudi samo sada imam dva više, znači ukupno šest korisnika. Izrazili su želju da ostanem kod njih, istaknula je gđa Bogdanović.

 

 

 

 

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata