Opasno onečišćenje: Stanovnici Slavonskog Broda jedva dišu

Prema mjerenjima na mjernim postajama, od ponedjeljka u 18 sati do utorka do 1 sat iza ponoći zabilježena su po život opasna i alarmantna onečišćenja zraka

Autor: BrodPortal | Datum objave: 06.09.2016


 Punih osam sati, u noći od ponedjeljka na utorak, stanovnici Slavonskog Broda i okolice opet su disali na škrge. Po podacima udruge EkoIntegral, koja redovito prati situaciju u vezi onečišćenja zraka prouzročenih otrovnim plinovima i česticama iz prekosavske Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, situacija se gotovo otela kontroli. Prema mjerenjima na mjernim postajama, od ponedjeljka u 18 sati do utorka do 1 sat iza ponoći zabilježena su po život opasna i alarmantna onečišćenja zraka na području grada Slavonskog Broda i okolice.

Tako je u ponedjeljak oko 18 sati izmjerena najveća satna koncentracija od čak 261,6 miligrama na m3, koncentracije mjerene u šest sljedećih sati iznosile su oko 250 miligrama/m3, a u 1 sat iza ponoći 160 miligrama/m3. Usporedbe radi, granična vrijednost otrovnih lebdećih čestica na godišnjoj razini je 25 miligrama/m3, što znači da je osam sati mjerena koncentracija lebdećih čestica bila čak 10 puta iznad granične vrijednosti na godišnjoj razini.

izvor: 24sata.hr

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet