Online priča Adventa iz davnina - Priče, bojanke, kazalište, recepti iz davnina na poklon!

Ove godine slavonskobrodski "Advent iz davnina" proširio se svojim duhom diljem lijepe naše. Putem interneta zavirio je u domove, kuhinje, blagovaonice i dnevne boravke svih koji su od paljenja prve adventske svijeće s nama on-line i sakupljaju adventske poklone koje su im pripremili domaći i Kosjenka, inspirirani pričama Ivane Brlić Mažuranić.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 03.12.2020
Online priča Adventa iz davnina - Priče, bojanke, kazalište, recepti iz davnina na poklon!


 Do danas na web stranicama Adventa iz davnina možete pronaći: legendarni recept za Nevine muffine, bojanku, audio priču "Sunce djever i Neva Nevičica" u predivnoj starinskoj izvedbi naše slavne glumice Marije Kohn i međunarodno nagrađivani crtani film "Neva Nevičica" kanadskog redatelja Edgara Bealsa, koji je na poziv naše umjetničke direktorice adventa Helene Bulaja Madunić, oduševljen Ivaninom pričom. Isti redatelj je još davne 2002. godine napravio prekrasan animirani film koji je dosada diljem svijeta doživio brojne interpretacije u obliku kazališnih i baletnih predstava na Festivalu djeteta u Šibeniku i Festivalu bajki Fiabesque u Italiji. Od prošle godine Neva je postala i sastavni dio velike prostorne pop-up knjige "Priče iz davnine" koja u doba Adventa iz davnina krasi slavonskobrodski Korzo u koju možete i doslovno ušetati, fotografirati se u Nevinom mlinu i postati dio Ivaninih priča!

"Na tom tragu nastavljamo darivanje i inspiriranje naših posjetitelja on-line Adventa. Točno u 12h svaki dan donosimo novi poklon! Za ovaj vikend vam, između ostalog, pripremamo i upute za izradu makete malog kućnog kazališta, koje ćete možda već danas pronaći na webu, Facebooku i Instagramu kako bi mogli sami izraditi Nevino pop-up kazalište. U drugoj nedjelji došašća, uz paljenje druge svijeće, i vi u svojim domovima možete prirediti malu predstavu o Nevi za svoje ukućane. Vjerujemo da ćemo vam i na ovaj način, svakodnevno obogatiti dane došašća zahvaljujući ovim maštovitim adventskim digitalnim igračkama! Potaknuti našim dnevnim malim inspiracijama, dijelite i Vi na društvenim mrežama uz oznaku #adventizdavnina svoje Ideje, razmišljanja, fotografije jaslica, vašeg uređenja doma, recepte, običaje i sve što vas raduje i htjeli bi podijeliti sa svojim sugrađanima. Stoga Vas još jednom pozivamo da nas pratite i dijelite s nama svoje adventske dekoracije, ugođaj i inspiracije", kažu u Adventu iz davnina.

Pišite im na e-mail adrese koje ćete pronaći na web stranicama Adventa iz davnina.

#adventizdavnina

https://www.adventizdavnina.com

https://web.facebook.com/adventizdavnina

https://www.instagram.com/adventizdavnina/

Zadnje vijesti

Otvorene prijave za ljetovanje u novim mobilnim kućicama na Korčuli

Izabrani novi članovi Savjeta mladih Grada Slavonskog Broda

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra