Omladinac iz Gornje Vrbe slavio u Sibinju kod Mladosti

Od svih utakmica 2. kola u MŽNL Brod / Požega najzanimljivija bila je ona u kojoj su se u Sibinju u derbiju kola sastali domaća Mladost i gostujući Omladinac iz Gornje Vrbe.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 31.08.2020
Omladinac iz Gornje Vrbe slavio u Sibinju kod Mladosti


 U prošlogodišnjem prvenstvu Mladost je bila četvrta, a Omladinac treći, dok su u novu sezonu oba kluba krenula s gostujućim pobjedama. Sibinjci su dobili u Požegi, a Vrbljani u Starom Slatiniku.

Da uspjeh u prošlom kolu u Starom Slatiniku za Omladinac iz GornjeVrbe nije bio slučajan pokazala je i utakmica u Sibinju u kojoj je momčad trenera Ivana Pavkovića došla do nove sigurne pobjede, ovoga puta s 3:1. Nakon tih gostujućih bodova kod Svačića koji je pružio slabu partiju u Omladincu su u Sibinju očekivali puno težu utakmicu. Za to su bila 2 razloga. Prvi je pobjeda Mladosti u 1. kolu u Požegi i to sa 4:1, a drugi je da su jedini poraz na svom terenu u prošloj sezoni Vrbljani doživjeli baš od Sibinjaca. Na kraju je Omladinac bez velikih poteškoća s 3:1 slavio u Sibinju za svih 6 bodova nakon 2. kola i preuzimanje vodeće pozicije na prvenstvenoj ljestvici.

Od početka se sastav iz Gornje Vrbe nametnuo sa svojom igrom te je su gosti prijetili preko: Glavaša, Baričevića, Ravlića i Martića. Svoju bolju igru Omladinac je okrunio u 17. minuti kada je akcija krenula od Tonija Mrvelja koji je dobro ubacio s desne strane, udarac Dejana Spasojevića odbio je vratar Fabijan Lazarić, dok je odbijenu loptu Karlo Baričević pospremio u mrežu za 0:1. Minutu prije odlaska na odmor momčad trenera Pavkovića udvostručila je svoju prednost. Bila je to slična situacija kao i u Starom Slatiniku kada je iz dubine Josip Ravlić dobio loptu od Luke Akšamovića te je u svom stilu silovito prošao pokraj svog čuvara i onda svladao Lazarića za 0:2. U drugom poluvremenu igrala se tek 3 minuta u kojoj je Omladinac riješio sve dvojbe oko pobjednika postigavši i treći pogodak. Autor najljepšeg gola na utakmici bio je Ivan Martić kojem je loptu ostavio Ravlić za velikih 0:3.

Gosti iz Gornje Vrbe premda su imali vodstvo od 3:0 nisu stali, već je u novoj prigodi u 55. minuti bio Spasojević, ali je Lazarić na golu Sibinjaca uspio obraniti. Domaći vratar istaknuo se i dvije minute kasnije kada je zaustavio i dobar udarac Tonija Mrvelja. Nakon toga uslijedio je period bolje igre Mladosti kojoj je pripalo posljednjih pola sata utakmice. U svemu tome ekipa trenera Stefanovića uspjela je samo ublažiti poraz u 63. minuti preko Ilije Jankovića kojeg je proigrao Ivan Abramović. Mogao je Janković i do svog trećeg gola u sezoni, a drugog na utakmici, ali je u 85. minuti njegov dobar pokušaj otišao malo pokraj gola.

U sljedećem 3. kolu Omladinac će u nedjelju u Gornjoj Vrbi igrati protiv Dinama iz Vidovaca i Dervišage, dok će Mladost iz Sibinja dan ranije u subotu od 19 sati gostovati u Kuzmici.

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu