Omege osvojile dvije bronce i srebro u jakoj konkurencije na Europskom kupu

U Karlovcu je održan WAKO Europski kup, a nastupili su borci iz 21 države te 159 klubova s 1538 startova.

Autor: bportal | Datum objave: 15.02.2016
 Zbog velikog broja natjecatelja turnir se odvijao tri dana, od petka do nedjelje. Članovi Kick box kluba Omega nastupili su u dvije discipline, u point fightingu i light contactu, a u ovako jakoj konkurenciji uspjeli su osvojiti dvije brončane i jednu srebrnu medalju.

Subotom su nastupili mlađi borci u disciplini point fighting. Petar Marijić osvojio je 3. mjesto u kategoriji -47 kg mlađi kadeti početnici. Njegov tek drugi nastup i odličan uspjeh. Prvu borbu dobiva protiv Splićana 3-2, drugu borbu prisiljava Mađara na predaju a polufinale gubi također od Mađara koji kasnije i osvaja prvo mjesto. Roko Ribarić osvojio je 3. mjesto u kategoriji mlađi kadeti početnici -28 kg, nažalost polufinale gubi u zadnjim sekundama borbe sa 6-5. 

U PF su još nastupili Nikolina Devčić i Josip Lucić bez medalje, ali s jednim iskustvom više koje će im sigurno dobro doći u daljnjem radu. Ekipu su vodili treneri Bernard Berić i Robert Katušić.

U nedjelju su nastupili juniori Adam Hercog i Tomislav Katušić u light contactu -63 kg. Tomislav nije imao sreće sa ždrijebom pa odmah u prvom kolu dobiva za protivnika Elijah Everilla višestrukog europskog i svjetskog prvaka. Odlična borba ali ipak je Elijah u ovom trenutku bolji i zasluženo pobjeđuje. Adam Hercog osvojio je srebro u istoj kategoriji. U prvoj žestokoj borbi pobjeđuje protivnika iz Slovenije, dok mu drugu borbu protivnik iz Varaždina predaje zbog ozlijede. Veliko finale protiv Elijaha, odlična borba ali je za sada prednost na protivničkoj strani koji zasluženo pobjeđuje. Uz naša dva borca išao je naš fizioterapeut Nikola Šprajc, te Kristijan Katušić koji zbog operacije koljena s treningom kreće u svibnju pa je bio u funkciji trenera kao i glavni trener Robert Katušić.

U ovoj godini prvi nastup KBK Omege možemo smatrati odličnim jer na ovako velikom turniru gdje je bilo vrhunski boraca uspjeli su uzeti tri medalje.

Zadnje vijesti

U Savi pronađeno tijelo utopljenika

U Zagrebu predstavljena nova web platforma Slavonia.Travel

HZJZ objavio nove upute za dječje vrtiće i škole

FOTO GALERIJA

Slavimo biološku raznolikost i Brodsko-posavske županije

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu