Olimpikovci uspješni u kupu, očekuju Olimpijske nade

Kajak – kanu klub Olimpik polako privodi još jednu uspješnu sezonu u kojoj su potvrdili svoju dominaciju u Hrvatskoj u svim kategorijama. Osim što su aktualni prvaci Hrvatske među seniorima, oni bilježe i dobre rezultate na utrkama Kupa Hrvatske. U tom natjecanju voze oni najmanji od škole kajaka koji imaju do 10. godina pa sve do mlađih juniora. Do kraja ove sezone ostalo je još natjecanje Olimpijskih nada za mlađe uzraste.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.09.2017
Zagreb i uobičajena destinacija jezero Jarun bilo je mjesto na kojem je održano finalno kolo Kupa Hrvatske u kajaku i kanuu za mlađe dobne uzraste. Nastupilo je 10 klubova s ukupno 186 najmlađih kajakašica i kajakaša koji su na programu imali 21 utrku. Čak 10 Olimpikovih sportaša okitilo se naslovom osvajača Kupa Hrvatske i to: Barbara Galetović, Ivona Čubrilo, Antonela Orkić, Luka Lipovac, Mihael Galetović, Noa Sebastijan Jukić, Leona Pavlešin, Katja Vukoje, David Aračić i Denis Folvarek.

Sjajnu sezonu u Kupu Hrvatske imala je Leona Pavlešin koja je zabilježila pobjede na svim utrkama. Nju sada očekuje nastup na Olimpijskim nadama natjecanju koje je neslužbeno Svjetsko prvenstvo za mlađe uzraste i koje za 2 dana počinje u češkim Račicama. Leona će tamo biti jedna od najmlađih budući će nastupiti u starijoj kategoriji.

Jednako uspješan bio je Olimpikov kajak dvosjed u kojem su David Aračić i Denis Folvarek koji su također dominirali na svim utrkama Kupa Hrvatske. Oni su kao i Leona Pavlešin izborili poziv u reprezentaciju Hrvatske te i oni idu u Račice na utrke Olimpijskih nada.

Uz troje članova iz Olimpika u češke Račice iz Marsonije idu Inga Karakaš i Darko Herceg te Rafael Kolundžić iz Oriolika, Slavonski Kobaš. Tako će Hrvatska na Olimpijskim nadama imati 9 svojih predstavnika budući su tu još troje članova iz Hrvatske Kostajnice, dok će uz njihovu trenericu Viktoriju Mrđenović u Račicama biti i trener mlađih uzrasta u Olimpiku Marko Lipovac.

Na utrkama Olimpijskih nada nastupa više od 1000 sportaša iz oko 40 država s područja cijelog svijeta. Veseli da je od 9 hrvatskih predstavnika njih 6 iz Brodsko – posavske županije. Natjecanje kreće u petak 15. rujna, a na programu je više od 300 utrka. Svaki plasman u A finale nekoga iz mlade Hrvatske reprezentacije u Račicama bit će veliki uspjeh.

 

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji