Okupili se bivši slavonskobrodski košarkaši

Slavonski Brod premda nema košarkaši klub u najvišem rangu natjecanja u Premijer ligi, ima nekoliko svojih igrača koji nastupaju za klubove u Svijetu, Europi i u Hrvatskoj.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 09.07.2022
Okupili se bivši slavonskobrodski košarkaši


 Dobar dio njih nakon završetka sezone vratio se na odmor u rodni grad u kojem redovito igraju prijateljske utakmice. One su vrlo zanimljive i gledljive jer radi se o igračima koji imaju kvalitetu. 

Nakon 3 godine ponovno se u dvorani Vijuš u ljetnim mjesecima okupljaju slavonskobrodski košarkaši koji 2 puta u tjednu igraju međusobne prijateljske utakmice. Počeli su prošlog tjedna i na 2 do sada održana okupljanja bilo ih je 14. Među njima su i današnji košarkaši Marsonije kojima je ovo odličan trening. Naime, preko ljeta kada nema treninga imaju priliku igrati protiv kvalitetnih igrača koji nastupaju po europskim i hrvatskim klubovima te po američkim collegima. Najstariji među njima je Petar Ćosić koji je ove sezone BBC Nord iz Druge uveo u Prvu Austrijsku ligu u kojoj uspješno nastupa u posljednjih nekoliko godina. Upravo je Ćosić glavni inicijator igranja slavonskobrodskih košarkaša u dvorani 5 na 5 u ovim ljetnim danima. Uz Petra Ćosića u austrijskom prvoligašu BBC Nordu igra i drugi Brođanin Petar Živković koji je također prisutan na ovim ljetnim utakmicama. Tu je još Mario Matasović koji odlično igra na Islandu za Njardvik koji je najtrofejniji klub u toj zemlji. Na američkom collegu već 5 godina je Tino Šebalj kojeg preko "Velike bare" u Chicagu očekuje još jedna godina, dok je na ovim okupljanjima i Matej Kljaić koji već treću sezonu odrađuje u njemačkom regionalligašu Bona basketsu iz Limburga.

Od Brođana koji nastupaju u Hrvatskoj najzvučnije ime je Sandro Rašić koji igra u Premijer ligi za zagrebačku Cedevitu junior. Tu je još i Luka Špehar koji je prošlu sezonu bio u bivšem premijerligašu osječkim Vrijednosnicama da bi sezonu završio u prvoligašu Amfori iz Makarske. Ljetne utakmice ne propušta niti Malik N'Diaye Cvijanović koji je nedavno iz zagrebačkog novog premijerligaša Bosca prešao u starog člana najjače lige u Hrvatskoj Goricu.

Ove ljetne međusobne prijateljske utakmice prati i trener Marsonije Igor Kovačević jer je tu nekoliko njegovih igrača: Luka Pavlinović, Svan Stojsavljević, Hrvoje Raspasović, Arian Kovačević, Fran Carević, Sven Pavić i Jakov Špehar. Gledajući ove utakmice u kojima se ima što vidjeti Kovačeviću može biti samo žao što svi ovi Brođani koji igraju izvan svog rodnog grada nisu u Marsoniji jer da jesu klub bi danas bio u Premijer ligi.

Na ljetnim prijateljskim utakmicama postoje i pravila i igra se jedno poluvrijeme do 25, a drugo do 50 ubačenih poena. S obzirom da imaju vremenski rok od sat i pol te ukoliko ostane vremena igra se do 75, a u najboljem slučaju ako budu raspoloženi s pogađanjima koša igraju i do 100. Slavonski Brod ima još košarkaša koji trenutno nisu u svom rodnom gradu. Tako su na američkom collegu Egon Ruhek, Leon Kalinić i Gabriel Divić, dok je Matej Karlović u Hotturu na Islandu, a njegov brat Marko je u Đakovu. Dominik Šamija bilježi dobre igre u Italiji, dok je Leon Šljivarić u zagrebačkom Boscu. Tu je Antun Maričević koji je prošlu sezonu proveo u slovačkom prvoligašu Prievidzi i španjolskom drugoligašu Taldei. Lako je moguće da se netko od ovih spomenutih igrača još priključi jer će se ove ljetne utakmice igrati cijeli srpanj i do 15. kolovoza. Svi ljubitelji košarke u Slavonskom Brodu nadaju se da će se jednog dana stvoriti uvjeti da ovaj grad ponovno ima klub u Premijer ligi te da u njemu igra barem dio od ovih igrača.

 

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara