OKI Marsonia - prvaci Hrvatske

Odbojkaški klub invalida Marsonia postao je prvakom Hrvatske što je malo tko očekivao, pa čak niti oni sami, ali tako se sve posložilo.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.05.2018
OKI Marsonia - prvaci Hrvatske


 Nakon 7. sezona u kojima su bili u pravilu uvijek drugi iza Zagreba i Osijeka, sada su uspjeli upravo nadmašiti te dvije ekipe te osvojiti za njih povijesni naslov prvaka Hrvatske. 

Već 13 sezona Odbojkaški klub invalida Marsonia nastupa u Hrvatskoj ligi sjedeće odbojke. Bilo je tu uspona i padova i niza drugih mjesta nakon kojih je sada pomalo neočekivano došao naslov prvaka. Prije početka sezone Brođani su imali realni cilj obraniti to 2. mjesto jer su znali da se Osijek dobro pojačao, dok su tu još vrlo opasni Sisak i Knin. Stoga su oni bili zadovoljni i s 2. mjestom, međutim, njima se otvorilo, a oni su se dobro posložili te uzeli ponuđeno, a to je naslov prvaka Hrvatske. Stoga je pred Domom HVIDR-e upriličen svečani doček novih prvaka Hrvatske koji su znali proslaviti ovaj prvi za njih povijesni naslov. 

Ponajbolji igrač odbojkaša Marsonije je Željko Brica koji je stalni član reprezentacije i kojeg mnogi smatraju za najboljeg libera na svijetu. On je po treći put postao najbolji igrač Hrvatske lige u sjedećoj odbojci, ali mu je ovaj naslov puno draži iz razloga što je klub postavo prvak Hrvatske.  

U posljednjem kolu u Sisku odbojkaši Marsonije u prvoj utakmici poraženi su s 3:0 od Zagreba što im je bio prvi i jedini poraz u sezoni. Kada su vidjeli da su Zagrepčani nastupili u svom najjačem i da su dobili prva 2 seta, Brođani su odlučili čuvati snage za drugu utakmicu protiv Knina. Taj susret je za njih bio ključan za 1. mjesto i naslov prvaka. Njima je u tom meču odgovarao i poraz s 3:2, međutim, Marsonia je dobila sa čistih 3:0 te im je pripao naslov prvaka Hrvatske uz 15 pobjeda i samo jednim porazom od Zagreba. 

Ključnim za naslov pokazala se pobjeda nad Zagrebom  u dvorani Vijuš koji je u tom kolu došao oslabljen što je iskoristio i Osijek koji je na kraju prvenstvo završio na 2. mjestu. Očito su Zagrepčani podcijenili Slavonce što ih je na kraju skupo koštalo, dok su Brođani znali iskoristiti ukazanu prigodu. Ovaj naslov ima još veću važnost budući je na polusezoni Marsonia ostala bez 2 važna igrača iz Maglaja, Semira Bašića i Nedžada Delića, ali su ih ostali kvalitetno zamijenili. 

Uz voditelja Ivu Anušića u ovoj sezoni za odbojkaše Marsonije nastupali su: Vladimir Miščančuk, Josip Mikajević, Boris Brica, Ilija Ilak, Mato Jagić, Vladimir Mišković, Zaviša Pavičić, Mustafa Mlivić, Alen Biondić, Damir Metić, Josip Kovačević, Zvonimir Čujić, Dragan Samardžija i Ivan Petrušić.   

Zadnje vijesti

Dubravku Galoviću 3 godine zabrane rada u sportu

Načelnik Josip Pavić: 2019. će biti godina realizacije velikih projekata!

ŠN Legen, Slavonija, Marsonia pobjednici Valentino kupa

VIJESTI

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE SIBINJ

Načelnik Josip Pavić: 2019. će biti godina realizacije velikih projekata!

FOTO GALERIJA

Pljeskom ispraćeni mladi Brođani, Zagrepčani i Zadrani

FOTO - Više od stotinu trkača trčalo 21,5 kilometar u spomen na Sibinjske žrtve

FOTO - Mate Bulić oduševio Sibinjce i njihove goste!

FOTO Pokladno jahanje u Kupini okupilo 40-ak jahača

Dovršetkom radova na Maslačku energetski su obnovljeni svi dječji vrtići u Slavonskom Brodu