Odžak do naslova na odbojkaškom turniru za veterane na pijesku

Muški odbojkaški klub Marsonia prema tradiciji uoči početka nove sezone organizira svoj tradicionalni veteranski turnir koji se igra na pijesku.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 11.09.2020


 Ove godine je održan 8.-mi po redu turnir koji je bio i međunarodni iz razloga što je na njemu nastupila i ekipa iz Odžaka. Na kraju su gosti iz susjedne BiH i osvojili turnir nakon što su u finalu pobijedili prošlogodišnje pobjednike ekipu Mudri.

Prema tradiciji krajem kolovoza ili početkom rujna Muški odbojkaški klub Marsonia organizira svoj tradicionalni veteranski turnir na kojem je nastupilo 6 ekipa. Igra se prema pravilima odbojke na pijesku s tim da su u polju 3 igrača koji moraju imati više od 35 godina starosti. Uvjeti su bili odlični uz vrlo ugodno vrijeme, dok su se organizatori držali i epidemioloških mjera.

Svih 6 ekipa bilo je podijeljeno u dvije skupine po 3 te su 2 najbolja sastava igrala u polufinalima. Tako su u prvom polufinalu aktualni prvaci Mudri s 2 puta po 15:5 nadigrali Bukovlje, dok je u drugom polufinalu Odžak s 15:11 i 15:8 bio bolji od Stariji veterana Marsonije. Tako su se u finalu našli prošlogodišnji pobjednici Mudri i Odžak koji je s 15:9 dobio prvi set, dok je drugi s 15:10 otišao na stranu Mudrih. Na kraju je odlučio posljednji 3. set koji se igra do 11 i koji je s 11:8 pripao ekipi iz Odžaka. Za pobjednički sastav nastupili su: Josip Jazvić, Marko Jurić i Pero Ćulap koji je proglašen i za najboljeg igrača na turniru.

U susretu za 3. mjesto Bukovlje je s 2:1 u vrlo izjednačenom meču bilo bolje od starijih veterana Marsonije. Prvi set je s 15:13 dobilo Bukovlje, a drugi s 15:10 Stariji veterani Marsonije. Pobjednika je odlučivao 3. set koji je na kraju s 13:11 otišao na stranu Bukovlja koje je tako osvojilo 3. mjesto, dok su prošle godine poraženi u finalu.

Odbojkaši Marsonije ovaj mjesec kreću u svoju drugu sezonu u Superligi. Iz kluba su otišli: Antun Odobašić, Žan Budim i Ivan Džeba, dok su od novih tu Anto Barišić iz Odžaka, Josip Ilić iz osječke Murse i Jadran Popović koji je igrao u susjednom Brodu.

Novu sezonu u Superligi odbojkaši Marsonije otvorit će 19. rujna s gostovanjem u Osijeku kod Murse, dok će krajem ovog mjeseca kadeti i pretkadeti nastupiti u Zadru na završnici Prvenstva Hrvatske.

Zadnje vijesti

Sutra se održava Brodski hodaton

Ukupno 436 prometnih prekršaja, najviše nepropisne brzine

Alkoholiziran vikao na zaposlenice kasina, 18-godišnjak pod utjecajem alkohola vrijeđao policajce

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“