Oduzet automobil od alkoholiziranog recidiviste, upravljao pod zabranom, nije bio vezan, a niti dijete u autosjedalici

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 8. rujna, u Slavonskom Brodu, u Ulici Pavla Radića, prilikom redovitog nadzora prometa zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 34-godišnjak.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.09.2021
Oduzet automobil od alkoholiziranog recidiviste, upravljao pod zabranom, nije bio vezan, a niti dijete u autosjedalici


 Pritom su utvrdili, da isti upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 1,85 promila. Također je utvrđeno, da 34-godišnjak tijekom vožnje nije koristio zaštitni sigurnosni pojas, te je u automobilu prevozio dijete, koje nije bilo vezano u auto sjedalici zaštitnim sigurnosnim pojasom. Alkoholizirani 34-godišnjak je višestruki počinitelj prometnih prekršaja, te su ga policijski službenici zadržali u policiji na otriježnjenju. Od njega je oduzet i osobni automobil, a brigu o djetetu preuzela je majka. Policijski službenici protiv 34-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne prijave mjerodavnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Sukladno prethodnim informacijama (priopćenje za medije od 8. rujna), policijski službenici će i dalje pojačano nadzirati promet u zonama škola, a posebno će nadzirati obvezu vozača prema pješacima koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, brzinu kretanja vozila, način prijevoza djece, kao i zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola. 

VOZAČ ZADRŽAN U POLICIJI NA OTRIJEŽNJENJU

U Novoj Gradiški, u Ulici J. Haulika, dana 9. rujna, u 0.55 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, zaustavili su u prometu osobni automobil požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnjak. Alkotestom su u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 1,20 promila. Policijski službenici su alkoholiziranog vozača zadržali u policijskim prostorijama do otriježnjenja, te protiv istoga slijedi odgovarajuća prekršajna prijava mjerodavnom sudu. 

 

Zadnje vijesti

49 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Brodska bolnica domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću

Mjesec je borbe protiv raka dojke i podsjetnik da se ne odgađaju preventivni pregledi

FOTO GALERIJA

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice

Proslavljena 50. obljetnica posvete župne crkve Krista Kralja u Slavonskom Brodu

13. Pečenkijada na Poloju okupila 65 ekipa